AKTUELNO

Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima. Pravi se lako i jednostavno.

A ukoliko je pravite sa domaćim majonezom biće još kremastija i sočnija. U receptu u nastavku nema mesa, ali vi slobodno dodajte šunku ili piletinu po želji.

Sastojci: 200 g šargarepe, 300 g graška, 500 g krompira, 2 kuvana jaja, 30 ml maslinovo ulje, 10 ml jabukovo sirćeso, biber po ukusu.

Priprema: Povrće iseckajte na sitne kockice pa skuvajte. Procedite pa sve pomešajte u jednoj posudi. Dodajte i seckana kuvana jaja. Posolite, pobiberite i dodajte ulje i sirće. Promešajte. Zatim napravite majonez. Žumanca sobne temperature posolite, pobiberite i dodajte sirće pa mutite mikserom. Postepeno dodajte ulje i mutite, a zatim i sok od limuna. Kada se sve sjedinilo majonez sipajte u posudu sa povrćem i promešajte. Naša salata je spremna.

Autor: Z.L.

#ruska salata