AKTUELNO

Važno je da poštujete bilo kakvu granicu vašeg partnera, iako se možda ne slažete sa tim.

"Potreban mi je prostor" su reči koje niko ne želi da čuje od svog partnera, a ako do toga ipak dođe, mnogi su zbunjeni, paniče, osećaju se odbačeno...

Trebalo bi da znate da ove reči ne moraju nužno da znače ništa loše. Naprotiv, ako prihvatite da vašem partneru treba prostora i pružite mu to što mu treba, to može još više da vas zbliži.

Kada se muškarac udalji i poželi prostor za sebe, žena se često zbuni, pa pretera u iskazivanju svojih emocija. Međutim, upozoravaju stručnjaci za veze, žene time izazivaju kontraefekat kod "jačih polovina". Savet je da puste muškarca onda kada on zatraži "malo prostora za sebe", jer će znati da ga poštujete i stvarno volite.

Ukoliko želite da spasite vezu i partnera ponovo magnetski privučete sebi, stručnjaci za veze predlažu da primenite ova tri koraka.

1. Razumite ga

Možda ima loš period ili ga nešto muči, ali još uvek nije spreman da to podeli s vama. Stoga je važno da ga pustite da razmisli o svojim osećanjima.

Dakle, prva stvar koju bi trebalo da uradite kada partner zatraži prostor za sebe jeste da ga razumete i prihvatite njegovu želju da se malo osami.

2. Eliminišite napetost

Ovo je definitivno korak koji zahteva dosta napora i truda, jer je neminovno da ćete po saznanju da vaša "jača polovina" želi malo više prostora za sebe biti napeti i tužni.

Pokušajte da svoje emocije jedan period stavite sa strane, a kada se situacija vrati u normalu, pričajte sa partnerom kako ste se osećali, ali vodite računa da mu ne stvorite grižu savesti.

3. Budite mu podrška


Ako želi na neko vreme da se skloni, to ne znači da je muškarac prestao da vas voli, samo mu je potrebno neko vreme da se izbori sa emocijama ili nekom situacijom.

Nemojte da se ljutite ako vas ne zove satima, nego mu recite "Tako sam srećna što si se javio", a on će spoznati da je sa ženom koja poštuje njegove potrebe.

Autor: