AKTUELNO

Za ovo jelo možete da koristite batake, krilca, belo meso. Propržite na luku i dodajte začine, pirinač i vodu.

Stavite da se krčka nekih pola sata i vaš ručak je sprema. Lagani paprikaš koji ne zahteva puno truda postaće vaš omiljeni obrok. Možete da poslužite sa salatom.

Sastojci: 400 g crnog luka, 150 g šargarepe, oko 30 ml ulja, oko 1 kg pilećeg mesa (može i drugo meso), 600 g pirinča, 2 lista lovora,  so, biber, suvi začin, kari 1 kašika začinske paprike, oko 2,5 l vode, iseckano peršunovo lišće

Priprema: Izdinstajte sitno iseckan luk i šargarepu na ulju ili maslacu. Dodajte meso, lovorov list i krčkajte deset minuta. Dodajte začinsku papriku, opran pirinač, vodu, začine i kuvajte oko 30 minuta. Na kraju posolite i dodajte peršunovo lišće.

Autor: Z.L.