AKTUELNO

Fizička privlačnost nije ono što će održati vezu ili brak, već je to učenje kako da stvorite duboku emocionalnu povezanost sa voljenim muškarcem.

Emocionalna intimnost je glavna komponenta svake veze.

Mnoge žene brinu da moraju da se takmiče sa mlađim damama koje njihovi muškarci svakodnevno sreću. Prirodno je da se osećate nesigurno zbog mogućnosti da vaš partner ode sa nekom mlađom.

Fizička privlačnost nije ono što će održati vezu ili brak, već je to učenje kako da stvorite duboku emocionalnu povezanost sa svojim partnerom.

Mudre, starije žene imaju nešto mnogo značajnije od zategnutog tela i besprekorne kože - srećne bračne uspomene i taktičnost, koje su poboljšale njihovu sposobnost da imaju zdrav odnos i omogućile da se njihovi muškarci svake večeri vraćaju kući emocionalno ispunjeni.

Terapeuti za veze tvrde da su tri ključne stvari koje će od vas napraviti njegovu kraljicu i učiniti da se muškarac oseti emocionalno prihvaćenim i sigurnim.

1. Dozvolite mu da vam se otvori

Vaš muškarac mora da se oseti prijatno kada vam se poverava.

U svetu u kome većina muškaraca oseća da moraju da pokazuju da su "jaki" samo da bi preživeli dan na poslu ili veče fudbala sa momcima, zaista im je potrebno mesto gde mogu da budu ranjivi.

Kao žena, vi bi trebalo da budete ta koja otvara prostor za njegovu ranjivost. Trebalo bi da mu stvorite mesto gde može da skine svoju "mušku masku" i da bude ono što jeste.

Svi znamo da muškarci nerado pričaju o svojim problemima i osećanjima, ali je i njima potrebno da eliminišu nagomilani stres i negativna osećanja.

Žena koja može da stvori taj prostor da eliminišu loša osećanja postaje neophodna za sreću i emocionalno zdravlje muškarca.

2. Nikada se ne borite "prljavo"

Sada kada se vaš muškarac otvorio i podelio delove sebe sa vama, pogodite šta se dešava sa mnogim ženama? One umeju da zloupotrebe muške slabosti, pa da im to što su otkrile bace u lice u trenucima žestoke rasprave.

Rečenice poput: "Zato tvoj šef misli da si slab!", "Nije ni čudo što se plašiš neuspeha!", mogu ga budu pogubne za poverenje.

Ako želite da vas vaš muškarac čuje i da poštuje vaša osećanja, da vidi vašu povređenost i razume vaš bol, razgovarajte s njim kao sa bićem koje čujete, vidite i razumete.

Ovo će stvoriti emocionalnu vezu sa muškarcem i snažnu intimnost.

3. Pokažite mu da ga obožavate
Neke žene su prirodno otvorene i spremne da pokažu fizičku naklonost. One dodiruju i miluju svog muškarca sa ljubavlju, nežno, toplo. Ove žene su boginje.

Ovde govorimo o dodirima ljubavi koji smiruju čoveka i povezuju ga sa ženom.

Još važnije od vašeg dodira je da znate da primite njegov dodir. Svaki put kada vas vaš muškarac dodirne, opustite se. Stopite se, pustite da se vaši mišići opuste i uživajte u njegovom dodiru.

Autor: