AKTUELNO

Često odvojimo trenutak kako bismo izrazili zahvalnost za naše i zdravlje naših bližnjih, zahvalnost za porodicu, prijatelje, dom…

Ali kada ste zadnji put rekli „hvala“ svom partneru? Ako ne možete da se setite, vreme je da tu čarobnu reč počnete da primenjujete u svojoj vezi, ako želite da zadržite zdrav, kvalitetan odnos.

Kad smo u gužvi i pod stresom, vrlo često zaboravimo da zahvalimo osobi s kojom delimo život na podršci koju nam pruža. Ponekad nam se čini da se ta zahvalnost podrazumeva, ali ipak, pokušajte ponekad i da je izgovorite. Na taj način poboljšaćete odnos koji zahteva i zdravu komunikaciju.

Učinite da se vaš partner oseća voljenim i cenjenim. Naravno, važi i obrnuto. Jednostavnim delima i ponašanjem pokazujte koliko jedno drugom koliko značite.

Foto: Unsplash.com

U jednoj studiji u sklopu koje su srećni parovi odgovarali na pitanje u čemu je tajna, njih 61 posto navelo je gestove zahvalnosti od strane njihovih partnera ili partnerki, prenosi Prva.rs. Za te srećne parove zahvalnost je dolazila u obliku reči ili dela kojima su im supružnici pokazivali da ih primećuju, cene, poštuju, vole i žele.

Zahvalnost je nešto na čemu možete da poradite, a izražavanjem zahvalnosti zadovoljićete i dve bitne potrebe ljudi u vezama – potrebu da znaju koliko vrede i potrebu za intimnošću i bliskošću.

U tome morate biti iskreni, a osim toga, nemojte da sve uvek ostane samo na rečima – pokažite to i svojim delima.