AKTUELNO

Saveti su uvek dobrodošli kada je u pitanju seksualni život.

Asa Bav i Dejvid Čejmbers, koji su zajedno već dve godine, vode kurseve seksa i veza širom sveta. Oni takođe vode mnogo radionica i kažu da postoji nekoliko grešaka koje svi pravimo kada pokušavamo da zadovoljimo svoje partnere. Asa, 35, kaže: „Kao treneri intimnosti mi uvek istražujemo nove stvari, kao što su tantra i BDSM, i prenosimo naše novostečeno znanje onima koje podučavamo."


Žene ne vole prodoran seks koji traje satima. Nažalost, većina momaka dobija seksualno obrazovanje iz mejnstrim pornografije, koja pogrešno prikazuje „dobar“ seks onaj koji traje čitavu večnost. U stvari, oko 75 odsto žena nikada neće postići orgazam samim snošajem – zbog čega je predigra izuzetno važna.

Istraživanja pokazuju da su muškarci koji su samouvereni ženama privlačniji


Potrošite najmanje deset do 20 minuta na dodirivanje, zadirkivanje ili korišćenje seksualne igračke na njoj pre nego što pređete na prodorni seks.

Neko koga ne brine veličina


Većina muškaraca je opsednuta veličinom svog penisa i misle da sve žene žele velike. Studije su otkrile da je prosečna dužina penisa u erekciji između 12 i 13 cm, ali odložite lenjir i fokusirajte se na ono što vas zaista čini velikim ljubavnikom – njeno zadovoljstvo. Fokusirajte se na stimulaciju klitorisa i korišćenje seksualnih igračaka kako biste joj pomogli da pređe završnu liniju.


Ako ste zaista zabrinuti zbog svoje veličine, pokušajte sa kaubojkom unazad, gde devojka sedi na vrhu, okrenuta u stranu. Ova pozicija vam daje potpunu kontrolu nad dubinom i brzinom prodiranja.

Ne treba žuriti do vrhunca


Žene imaju manje šanse da dožive orgazam ako se osećaju pod pritiskom, pokazuju studije. Komentari poput: „Jesi li blizu?“ ubiće raspoloženje i stvoriće stres, uzrokujući porast nivoa kortizola i inhibirajući naše šanse za orgazam. Kao što volimo da znamo da uživate kada vam izvodimo predigru ili seks, tako isto i mi volimo da uživamo. Zato učinite da se osećamo opušteno i da imate svo vreme ovog sveta za nas.

Ne pogađajte šta vaša seksualna partnerka voli u krevetu, pitajte je


Kao i muškarci, i mi volimo raznolikost i nove pozicije. Ali prečesto idemo direktno na seks. Postoji sedam iznenađujućih erogenih zona koje zaista mogu da uzbude ženu – unutrašnji zglob, potiljak, guza, vlasište, iza kolena, stopala, pa čak i ušna školjka. Ako tokom predigre stimulišete erogene zone, povećaćete njene šanse za orgazam.

Emocionalna intimnost


Morate da uključite naše umove pre nego što počnete sa našim telima. Žene moraju da se osećaju bezbedno i da imaju emocionalnu vezu kako bi u potpunosti verovale svom seksualnom partneru i prepustile se sebi. Stvorite siguran prostor za svoju partnerku i dozvolite joj da se otvori i da vam veruje. Pitajte je kako se oseća posle seksa i držite je u naručju. To takođe znači da morate biti i ranjivi. Ako želite da vam se otvori, morate učiniti isto.

Seksualno samopouzdanje i iskrenost


Seksualno samopouzdanje je zarazno. Ne morate da izgledate kao Bred Pit ili da imate izvajano telo da biste podivljali u spavaćoj sobi. Istraživanja pokazuju da su muškarci koji su samouvereni ženama privlačniji. Toliko žena mi je reklo da bi volele da njihovi partneri otvore svoje fantazije i pitaju ih koje su i njihove fantazije. Prekid u komunikaciji je veliki problem za mnoge parove, jer Dejvid ima iste pritužbe i od muškaraca.

Zone bez mobilnih telefona


Žene žele da se osećaju obožavano, da znaju da imaju vašu punu pažnju i da vas ne ometaju telefon ili poslovna e-poruka. Pravo zadovoljstvo dolazi kada parovi posvećuju jedni drugima punu pažnju. Kontakt očima, strastveno ljubljenje, čvrsti zagrljaji i mnogo iskrenih komplimenata su neki od najvećih uzbuđenja i dajte joj do znanja da je privukla vašu punu pažnju.

Autor: