AKTUELNO

Ženkica Trevora i Odre Mošer oštenila je osam buldoga, od kojih jedno je jedno štene zeleno. Ovo se dešava jednom u 10.000 slučajeva.

Trevor Mošer i njegova supruga Odra očekivali su da njihova trogodišnja ženka buldoga, Freja, rodi sedam štenaca nakon što je ultrazvuk otkrio sedam fetusa nekoliko nedelja pre toga.

Freja je 27. januara oštenila tih sedam štenaca, svaki u razmaku od 20 do 25 minuta, bila je tačna „kao sat“, rekao je Trevor.

Brižni vlasnik je počeo da čisti Freju vrelim sapunom i vodom. Odjednom, Freja je ponovo dobila trudove. Ovog puta izgleda mnogo drugačije.

Oko tela šteneta bila je obložena crna posteljica, za razliku od njene braće i sestara, koji su svi bili u providnim posteljicama. Par je mislio da nešto nije u redu i verovali su da je štene mrtvorođeno. Tada su primetili da je ipak počelo da se kreće i da pravi buku.

Buldog je na svet doneo „čudesno“ štene sa svetlozelenim krznom.

Psić se ponaša savim normalno i od tada samo napreduje. Malo štene je započelo život bez zdravstvenih problema, a zelena nijansa je pripisana neuobičajenom procesu u materici.

Trevor je za Global Njuz rekao:

– Počeli smo da je sušimo i primetili da je zeleno i ponovo smo pomislili da nešto nije u redu. Pa smo proguglali, ‘moje štene je zeleno, šta nije u redu’, i očigledno je to veoma retko i desilo se nekoliko puta širom sveta.

Dejli star izveštava da se smatra da retka promena boje njenog krzna potiče od zelenog pigmenta koji se nalazi u žuči unutar kese.

Stručnjaci veterine kažu da se ovako nešto dešava jednom u 10.000 slučajeva i da ni oni sami nemaju prilike da ikad u životu budu svedoci ovakvim slučajevima

Trevor je bio zadivljen čitavom situacijom i bio je „veoma srećan što mu je prisustvovao i bio deo toga“, otkrivajući da sada radi sa svojom suprugom da smisli ime za posebno štene.

Trenutni favoriti koje su predložili prijatelji na Fejsbuku su Fiona, u znak počasti Šrekovoj dragoj princezi, kao i Vasabi, Hulket i Pistacija.

Nažalost, očekuje se da će njeno krzno izbledeti u normalnu boju kako bude starila.

Autor:

#životinje