Zato smo vam pripremili ovaj jednostavan i ukusan recept, koji možete praviti ukoliko imate intoleranciju na gluten i laktozu, ali i ukoliko nemate!
Jer je ukus ove torte, u kombinaciji sa voćem, fenomenalan!
Sastojci:
100g bademovog brašna
100g ovsenog brašna
prstohvat soli
kašičica sode bikarbone
kašika kokosovog šećera
200g crne organske čokolade za kuvanje
120ml maslinovog ulja
dva jaja
60ml meda
jedna zrela banana
10g putera od kikirikija za podmazivanje pleha
Za dekoraciju (opciono): maline, jagode, listići nane, rastopljena čokolada
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Puterom od kikirikija podmažite pleh. U jednu posudu pomešajte dve vrste brašna, so, sodu bikarbonu i kokosov šećer. Rastopite čokoladu. U drugu posudu sjedinite maslinovo ulje, jaja, med i bananu, pa tome dodajte rastopljenu čokoladu. Sipajte i dve vrste brašna i i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Pecite u rerni 25 minuta na 180 stepeni. Proverite štapićem da li je dovoljno pečeno. Sačekajte da se malo prohladi pre nego što izvadite iz pleha. Ohlađenu tortu možete da ukrasite crvenim voćem ili sa malo rastopljene čokolade.