AKTUELNO

Zato smo vam pripremili ovaj jednostavan i ukusan recept, koji možete praviti ukoliko imate intoleranciju na gluten i laktozu, ali i ukoliko nemate!

Jer je ukus ove torte, u kombinaciji sa voćem, fenomenalan!

Sastojci:

100g bademovog brašna

100g ovsenog brašna

prstohvat soli

kašičica sode bikarbone

kašika kokosovog šećera

200g crne organske čokolade za kuvanje

120ml maslinovog ulja

dva jaja

60ml meda

jedna zrela banana

10g putera od kikirikija za podmazivanje pleha

Za dekoraciju (opciono): maline, jagode, listići nane, rastopljena čokolada

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Puterom od kikirikija podmažite pleh. U jednu posudu pomešajte dve vrste brašna, so, sodu bikarbonu i kokosov šećer. Rastopite čokoladu. U drugu posudu sjedinite maslinovo ulje, jaja, med i bananu, pa tome dodajte rastopljenu čokoladu. Sipajte i dve vrste brašna i i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Pecite u rerni 25 minuta na 180 stepeni. Proverite štapićem da li je dovoljno pečeno. Sačekajte da se malo prohladi pre nego što izvadite iz pleha. Ohlađenu tortu možete da ukrasite crvenim voćem ili sa malo rastopljene čokolade.