AKTUELNO

Ako set u mogućnosti uvek birajte prirodne stvari, jer su puno praktičnije i zdravije za celo stanje organizma

Poznato je koliko je Čuvarkuća efikasna kod raznih kožnih problema kada se koristi spolja, ali je veoma efikasna i kada se jede, a to znaju i naši stari.

Osim što je dobra za imunitet, njeni sveže izgnječeni listovi ili sveže ceđeni sok blagotvorno deluje na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, pege od sunca, kao i na bolna mesta izazvana gihtom ili ubodom insekata. Međutim, evo šta se dešava ako pojedemo list. Čuvarkuća se pokazala posebno delotvorna kada se kombinuje sa medom, za jačanje imuniteta, cista, smetnji u varenju, a posebno je dobra kod zatvora.

Ljudi koji žive u skladu sa prirodom znaju za njena lekovita svojstva i najčešće imaju naviku i konzumiraju je baš ovako.

Foto: Pixabay.com

RECEPT:

300 g iseckanih svežih listova domaćice pomešati sa 500 g meda, prebaciti u teglu, poklopiti, umotati u foliju i držati u frižideru. Uzimajte po kašiku svakog jutra pola sata pre doručka i kafe, a preporučljivo je da ne jedete i ne pijete ništa posle ovog eliksira. Pored toga, ova sjajna mešavina podstiče eliminaciju toksina iz tela. Naravno, kao i kod svih alternativnih lekova, pre upotrebe treba voditi računa da se konsultujete sa lekarom.