AKTUELNO

U seksu je malo toga "zabranjeno", ali ovo je izuzetak.

Seks se za muškarce, u velikom broju slučajeva svodi na "velikog finale", dok su kod žena stvari malo složenije i ne vrti se baš sve oko orgazma.

Istraživanja pokazuju da orgazam tokom (isključivo) vaginalne penetracije doživi svega 56 odsto žena, što objašnjava zbog čega žene kvalitet seksualnog odnosa "procenjuju" na osnovu povezanosti sa partnerom, osećaja bliskosti, dakle, a ne intenziteta orgazma.

Upravo zbog toga je najgluplja stvar koju posle seksa možete da uradite - da pitate partnerku da li je doživela orgazam. To bi bila konačna potvrda da partnerku zapravo ne poznajete.

Ako vam uopšte padne na pamet da postavite takvo pitanje, to samo znači da pojma nemate šta radite u krevetu. Dakle, pravi muškarac i dobar ljubavnik zna i ako mu se ne kaže. Ukoliko morate da pitate, nešto sigurno ne radite kako treba.

Nikada nemojte insistirati na "potvrdi" da je doživela orgazam, jer iz ženske perspektive to deluje kao da jedno divno iskustvo banalizujete svodeći ga isključivo na vrhunac. Na taj način je dovodite u situaciju da se pravi da je doživela orgazam i kada nije.

Kada baš niste sigurni, možete je da je pitate da li je u nečemu posebno uživala ili da li ima nešto što bi želela da uradite, a da se vi niste setili toga. Možete da je poljubite, da joj kažete koliko ste vi uživali, podelite sa njom neku fantaziju za sledeći put ili da se okrenete i zaspite. Nikad, ali stvarno nikad, nemojte da je pitate da li je doživela orgazam.S. M.

#Organizam

#Seks

#Zabranjeno

'