AKTUELNO

Dva puta razmslite pre nego što pozajmite nekome neka od ova 3 predmeta

Prema feng šuiju, predmeti koje imamo u kući, kao i način i mesto na kom su postavljeni veoma utiču na energiju koja cirkuliše kroz dom.

Pristalice ove filozofije smatraju da predmeti u domu mogu privući dobru energiju i napredak, ali isto tako i lošu sreću, stagnaciju, nemir i siromaštvo.

Zato treba obratiti pažnju koje stvari sve držimo u kući, ali i da li ih drugi koriste. Pozajmljivanje stvari, pobornici feng šuija ne smatraju naročito dobrim.

Iako često se dešava da pozajmimo neki komad odeće, tako nešto nije preporučljivo sudeći po feng fui učenjima. Bolje poklonite garderobu, posebno ako se u njoj više ne osećate prijatno. Pre nego što se odlučite da poklonite, odeću obavezno operite i ispeglajte iz higijenskih i energetskih razloga.

Papuče takođe ne i trebalo da pozajmljujete. Veruje se da na taj način privlačite blokadu u karijeri, kao i stagnaciju i muke na poslu. Bilo bi dobro da imate nekoliko pari papuča za goste koje će biti namenjene isključivo njima.

Sat je takođe predmet koji ne treba da pozajmljujete drugima. Smatra se da ćete vraćanjem sata pokupiti svu negativnu i lošu energiju osobe kojoj ste pozajmili ovaj predmet.