AKTUELNO

Jednostavan recept koji će se svideti i mlađim domaćicama

Ništa ne podseća na detinjstvo i dane provedene kod bake na selu, kao što to radi miris sveže ispečenog hleba.

Pred vama je jedan starinski recept koji će vam se sigurno dopasti.

Potrebno je:

– 250 ml mleka

– 50 ml vode

– 20 g svežeg kvasca

– 500 g brašna

– 2 kašičica šećera

– so

Priprema:

U mlaku vodu sipajte kašičicu šećera i izmrvite kvasac, pa ostavite da zapeni. Malo zagrejte mleko pa ga sipajte u veću vanglu za mešenje, dodajte kvasac (kada zapeni), brašno i so. Zamesite srednje tvrdo testo.

Pokrijte i ostavite oko pola sata da naraste.

Podelite testo na 2 dela, pa ga razvijte u obliku pravougaonika dužine tepsije u kojoj ćete peći. Jedan deo testa zasecite tako da dobijete trake širine prsta. Dakle, ne secite ga do kraja.

Donji deo uvijte do kraja, premažite uljem, pa preko stavite zasečeni deo.

Tepsiju premažite uljem, stavite testo, pa prekrijte uljem i krpom. Ostavite ga da odstoji 20 minuta, pa ga premažite žumancetom. Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.

Autor: