AKTUELNO

Ovako pripremljen krompir i boraniju možete da služite kao prilog ili glavno jelo. Možete da je služite i umesto krompir salate ako jedete ribu jer se zanimljivo priprema i ukusna je. Čak i oni koji nisu ljubitelji boranije, kada je spreme sa omiljenim povrćem neće moći da odole. Sve je vrlo jednostavno, ona se prvo skuva, a zatim doda u prethodno proprženi krompir.

Priprema:Ako ste letos zamrzli zelenu boraniju iskoristite je sada, ako niste može i kupljena smrznuta. Ako je vaša smrznuta isecite je na manje delove, ako je kupljena stavite celu u šerpu i prelijte vodom. Posolite i kuvajte dok ne proključa, a onda ostavite još 10 minuta. Krompir isecite na kockice, pa na zagrejanom ulju prvo propržite secani crni luk, a zatim dodajte krompir. Kratko pržite, pa dodajte čeri paradajz presečen na pola, posolite, pobiberite i sipajte vodu (70 ml) u kojoj se kuvala boranija. Kad krene da ključa voda, poklopite i kuvajte 8 minuta. Proverite da li je krompir dovoljno mekan, pa dodajte boraniju i sipajte još malo vode u kojoj se kuvala (40 ml). Dodajte masline koje ste kratko prepekli i promešajte. Ostavite još 2-3 minuta. 

Autor: Z.L.