AKTUELNO

Pravilna jutarnja rutina izuzetno je važna za održavanje zdravlja zuba i oralne higijene, ali ipak ovo je greška koju prave mnogi.

Jutarnja rutina je vrlo važna. Buđenje i početak dana na određeni način može odrediti vaše raspoloženje tokom celog dana, a svi znamo kako izgleda kada nam dan krene pogrešno ili "ustanemo na levu nogu".

U to ime, vreme koje odaberete za pranje zuba može uticati na više nego samo na raspoloženje, tvrdi jedna stomatološkinja.

Ana Piterson, stručnjak za stomatologiju, upozorava da bi zube zaista trebalo da peru pre doručka, a ne posle. Pranje zuba nakon doručka zapravo može da ih ošteti.

"Da li ste znali da ne bi trebalo da perete zube nakon doručka? Uvek pre. Kad doručkujete, usta vam postaju kisela. Dakle, ono što radite kad perete zube nakon doručka je četkanje kiseline direktno u zub i to uništava gleđ", objasnila je Piterson u svom videu, prenosi zena.blic.rs.

Foto: Pexels

Iako bi se pranje zuba pre doručka moglo činiti besmislenim, Piterson kaže kako to ima više pozitivnih strana.

Pranje zuba pre doručka štiti zube od svega što ćete pojesti i sprečava uništavanje gleđi.

Njen video brzo je postao viralan te prikupio više od 1,6 miliona pregleda i skoro 90 hiljada lajkova, a mnogi korisnici priznali su kako nisu znali koje je pravo vreme za pranje zuba.

"Zašto nam to niko ne kaže?", zapitala se jedna korisnica, dok je druga dodala:

"Nikad nisam ništa naučila o ličnoj nezi dok sam bila u školi!"