AKTUELNO

Topli napitak koji može da vas ugreje u hladnim jesenjim danima jeste svakako kakao. Neće zadovoljiti samo vaše čulo ukusa, već će imati i pozitivan efekat na vaše telo.

Osećaćete se srećnije

Kakao i čokolada su korisni za aktivan mentalni ili fizički rad i mnogi ih nazivaju odličnim antidepresivima. Ako jutro započnete šoljicom toplog kakaa, ovo piće će povećati energiju u vašem organizmu. Ipak, ako pijete uveče, on će ukloniti sve simptome stresa i umora.

Brže ćete pamtiti

Flavonoide, koje sadrži kakao mogu da smanje rizik od demencije i utiču direktno na strukturu i funkciju mozga. Ova jedinjenja štite moždane neurone od oštećenja i poboljšavaju metabolizam i pamćenje.

Krvni sudovi će vam ojačati

Kakao pomaže da se stabilizuje ili smanji krvni pritisak, jača krvne sudove i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ipak, lekari savetuju da ni sa njegovim unošenjem ne treba da preterujete jer ovo piće zadrži šećer i zasićene masti.

Mišići će vam se zbog povrede brže oporaviti

Naučnici su dokazali da se nakon upotrebe kakaa mišići sportista oporavljaju brže. Napitak sadrži proteine koji su potrebni za regeneraciju mišića, ugljene hidrate i zamjenjuju rezervu energije mišićnog tkiva.

Ostaćete duže siti

Činjenica je da čak i mali deo kakaa izaziva osećaj sitosti, tako da ćete nakon jedne šolje ovog napitka pojesti manji obrok.

Pročitajte još: NIKADA, ALI BAŠ NIKADA ne odlažite hranu u iskorišćene POSUDE OD SLADOLEDA

#Zdravlje

#čokolada

'