AKTUELNO

Nikada vam ne bi palo na pamet da uradite ovako nešto, a zapravo je baš to ključ savršeno postojane šminke.

Dugo smo mislile da je najvažnije za postojanost pudera na licu sam kvalitet ovog proizvoda, međutim stručnjaci kažu drugačije. Da bi vam puder besprekorno stajao na licu ceo dan, ili noć bitnije je kako ćete ga naneti na lice.

Hidratacija

Ovaj korak se ne može preskočiti i predstavlja osnovno pravilo prilikom nege kože i šminkanja. Dobra hidratantna krema ne samo što fiksira šminku već i hrani kožu i prekriva suve delove pa ih neutralizuje pre nanošenja pudera.

Sjajna baza

Poslednjih godina u trendu je mat šminka međutim, kada je reč o bazi, koja je inače obavezna pre stavljanja pudera, slobodno možete koristiti one koje u sebi imaju čestice koje reflektuju svetlost.

Nanesite kompaktni puder pre tečnog

Iako zvuči neobično jer smo navikle da puderom u kamenu finiširamo ten, u ovom triku zapravo leži cela suština. Profesionalni šminkeri često pribegavaju ovom triku kako bi uz pomoć suvog, kompaktnog pudera tako reći "zaključali" vlagu koju obezbeđuju krema i baza.

Nanošenjem ovog pudera pre tečnog ćete uspeti da zagladite pore i sve neravnine na koži a ujedno ćete fiksirati šminku.

Nanesite tečni puder

I na kraju kao i obično stavite tečni puder koji inače koristite. Tečni puder ćete najbolje naneti četkom ili sunđerom koji je namenjen za to a ne rukama, kako je većina devojaka navikla. I naravno, možda i najvažnije pravilo, pametno birajte boju pudera, niko ne želi da vidi štraftu između belog vrata i tamnog lica.

J. Stanković

#Puder

#Trikovi

#šminka

'