AKTUELNO

Sapioseksualci znaju da je privlačnost mnogo dublja i trajnija prema onim ljudima koji imaju trajnu vrstu lepote, tj. inteligenciju, kaže dr Dajana Rab.

Visok, zgodan i šarmantan i lepa i dobro građena - najčešći su opisi savršenog muškarca i žene. Ali nekima to ne znači ništa. Njih privlači inteligencija i unutrašnja strana partnera: oni su sapioseksualci.

Sapioseksualac je termin kojim se označava osoba koja inteligenciju smatra najprivlačnijom osobinom, a ovakvih ljudi ima mnogo više nego što mislite.

- Inteligencija je zaista seksi - kaže stručnjak za transpersonalnu psihologiju, dr Dajana Rab.

Ona tvrdi da je mozak najveći "seksualni organ" u čovekovom telu.

- Osobe koje su svesne svoje sapioseksualnosti reći će vam da ih pali mozak druge osobe, tj. da ih uzbuđuje tuđi način rezonovanja. Sapioseksualci duboke razgovore o političkim i filozofskim temama doživljavaju kao neku vrstu predigre - objašnjava ona.

Njena studija govori o tome da svi vole da pričaju s ljudima sa kojima dele zajednička interesovanja, a ako u njima vide potencijalnog partnera, priželjkuju i da bude i fizički privlačan.

- Činjenica je da lepota s vremenom bledi, a samim tim i privlačnost koja je zasnovana samo na fizičkom izgledu. Sapioseksualci znaju da je privlačnost mnogo dublja i trajnija prema onim ljudima koji imaju onu trajnu vrstu lepote, tj. inteligenciju - dodaje doktorka Rab.

Pročitajte još: BOLJE OD G TAČKE! Stimulišite ovaj deo tela...

#Brak

#Ljubav

#Muškarac

#Veza

#Žena

'