AKTUELNO

Maska od senfa je odlična za devojke koje žele da imaju dugu i zdravu kosu.

Ukoliko vaša kosa sporo raste i želite da za kratak vremenski period imate zdravu i dugu kosu, u tome vam može pomoći maska od senfa. Stimuliše rast kose i daje odličan rezultat u kratkom vremenskom periodu.

Takođe treba napomenuti da se maska od senfa sastoji od prirodnih sastojaka i da odgovara vlasnicima kako prirodne, tako i obojene kose. Ipak, korišćenje ove maske nije pogodno za plavuše, jer može dati žutu boju u blizini korena kose.

Interesantno je da se maska od senfa pojavila tokom šezdesetih godina. Ona nije izgubila svoju popularnost, zahvaljujući rezultatima koje daje.

Da biste pripremili masku od senfa kod kuće, potrebni su vam sledeći sastojci:

1,5 kašika senfa

1 kašika maslinovog ulja

2 žumanca

1 kašičica meda

1,5 kašika tople vode

Sipajte senf u činiju i dobro ga promešajte sa vodom. Ostavite da stoji 4 minuta. Zatim dodajte preostale sastojke i ostavite masku da odstoji još 3 minuta. Nakon toga, nanesite masku na kožu glave kao da bojite koren kose. Masku možete naneti četkicom ili prstima.

Glavna stvar je da se maska ne nanosi na dužinu kose. Kada stavite masku na kožu glave, umotajte kosu folijom (alu iki providnom), a zatim zagrejte glavu peškirom. Držite masku oko 20 minuta.

Ako iznenada osetite peckanje, odmah isperite masku da ne biste povredili kožu glave. Da biste videli rezultate, koristite masku jednom nedeljno.

Pročitajkte još: STAJANJE TOPI KALORIJE: Evo koliko kilograma tako možete izgubiti

#Kosa

#Maska za lice

'