AKTUELNO

Volite čokoladu i svakoga dana pojedete bar malo? Ovo je dijeta za vas.

Pravila dijete za ljubitelje slatkiša:

1. Morate jesti svaka tri sata

Imate pet obroka dnevno: tri su vaši glavni obroci (doručak, ručak i večera), a imate i dve prilično obilne užine. Ako jedete svakih nekoliko sati, vaš metabolizam ostaje aktivan i zato nikada nemojte da preskočite mini-obrok između ručka i večere, koji će vam osigurati dodatnu energiju.

2. Jedite sezonske, što je moguće svežije, namirnice

Na taj način dobijate maksimalnu količinu hranljivih sastojaka iz hrane koju jedete.

3. Držite pod kontrolom želju za hranom uz pomoć svakodnevnih poslastica

Bilo da je u pitanju čokoladni mus ili mafin od borovnice, počastite se svakoga dana. To je mudar način da nastavite uspešno da se pridržavate dijete, koji neće uzrokovati da se ugojite, pod uslovom da u ostalim situacijama jedete odgovarajuću hranu.

4. Ne povezujte hranu sa osećajem krivice, već uživajte u svakom zalogaju

Ovo uživanje u hrani omogućiće vam da duže osjećate sitost jer što sporije jedete i što više uživate u hrani vaš hormon sitosti biće na višem nivou.

5. Ne plašite se masti

Feta sir, orašasti plodovi i pavlaka su vrlo prisutni u ovoj dijeti. Oni su sjajni za vašu kožu i nivo energije, kao i za osjećaj sitosti. Studije potvrđuju da „dobre“ masti pomažu tijelu u sagorijevanju masnoća, naročito oko stomaka, tako što smanjuju nivo hormona kortizola.

Jelovnik za slatko mršavljenje

Doručak: Jabuka i ovsena kaša s borovnicom Ručak: Salata od morskih plodova, čilija i rukole Večera: Piletina spremljena na kineski način s integralnom rižom Užine (dva puta na dan): Čokoladni mus ili frape od malina s đumbirom

#Dijeta

#čokolada

'