AKTUELNO

Evo nekoliko načina da „proširite” cipele koje vas žuljaju i da se u njima osećate udobno tokom cele večeri, izgledajući baš onako kako ste želele.

1. Ako vas žuljaju kožne cipele, pokušajte da ih grejete fenom otprilike jedan minut, nakon čega ćete ih obuti (sa debljim čarapama) i hodati tako dok se ne ohlade.

2. U ovim situacijama osim grejanja, pomaže i hlađenje. Napunite kesu za zamrzivač vodom, i stavite je u cipelu, a cipelu u zamrzivač. Voda pretvorena u led raširiće vašu obuću.

Foto: Pixabay.com

3. Napravite rastvor od 50% vode i 50% alkohola. Njime naprskajte unutrašnjost cipele i istrljajte je dobro. Obujte cipele na deblje čarape i hodajte po stanu neko vreme u njima.

4. Kratke čarape umočite u omekšivač. Iscedite ih i obujte, a preko njih obujte i cipele koje vas žuljaju. Hodajte ovako tokom dana po kući kako bi se cipele nakvasile omekšivačem i prilagodile vašoj nozi.

5. Ako vam je važno da cipele osposobite za nošenje do narednog jutra, oljuštite krompir i ostavite ga da u obući odstoji tokom noći.

Pokušajte. Sve je lakše nego trpeti bol i žuljeve, ili se odreći prelepog, i često veoma skupog para cipela.

Pročitajte još: Dovoljna su tri minuta dnevno: Najbolje vežbe za oblikovanje celog tela

#Cipele

#Žena

'