AKTUELNO

Male tajne koje će učiniti da zablistate.

Blistava koža ujednačenog tena ideal je svake žene, ali često je pravo mučenje pronaći odgovarajuću teksturu i boju pudera. Takozvani „no make up look“ odavno je svetski trend broj jedan, a osnovni korak da biste do njega došle jeste odabir savršenog pudera.

Koliko puta vam se desilo da uđete u parfimeriju u nadi da ćete naći onaj koji savršeno pokriva, a da pritom nemate osećaj maske na licu, i da je na kraju ta potraga ipak završena neuspešno? Da biste izbegle neprirodan i „prešminkan“ izgled lica, isprobajte ova četiri koraka:

BAZA

Da bi vaša šminka izgledala sveže i istakla vašu lepotu, a ne nedostatke, koristite hidratantnu kremu, a nakon što je koža upije, nanesite bazu/podlogu za puder.

TEČNI PUDER

Sledeći korak je nanošenje tečnog pudera. Umesto onih teških koji zatvaraju pore i stvaraju efekat maske na licu, isprobajte prozračni gel puder. Izuzetno je lagan, može se nanositi i prstima, ali se za najbolji efekat preporučuje da koristite četku ili sunđer. Puder ovakve strukture ujednačiće vaš ten, bez stvaranja efekta maske, izgledaće prozračno, kao da je vaša koža.

Foto: Pixabay.com

KOREKTOR

Nikada ne zatrpavajte kožu slojevima pudera u želji da pokrijete podočnjake, bubuljice i ostale nepravilnosti. Jednostavno – koristite korektor na mestima na kojima vam je potrebno. Najbolje rezultate ćete dobiti ako ga nanesete tapkanjem, a ne razmazivanjem.

PUDER U KAMENU

Poslednji korak jeste fiksiranje tena, a to ćete najbolje uraditi puderom u prahu ili kamenu. I ovde budite obazrive kada je reč o nijansi, a pazite i na količinu - dovoljno je da proizvod blago zahvatite četkom i nežnim pokretima nanesete na lice.

#Puder

#lice

#šminka

'