AKTUELNO

Zima se bliži kraju, a sa njim i planiranje letnjih odmora. A kada je planiranje letovanja u pitanju, poslednjih godina je primetan novi trend koji se dosta razlikuje od standardnog jendonedeljnog odlaska na more sa porodicom.

Poslednjih godina sve je veći broj onih koji odmor planiraju u želji da pobegnu što dalje od prenatrpanih plaža, na neke neuobičajnije i jedinstvenije destinacije.

To su putnici koji od svog putovnja očekuju jedinstveno iskustvo letnjeg odmora. Oni sve češće odustaju od tradicionalnog odmora u jednom mestu, u zamenu za putovanje koje sadrži dozu avanture i kulturne raznolikosti.

Takvi putnici vole i žele da uživaju u lokalnoj kulturi i učestvuju u jednstvenom kulturnom iskustvu na mestima na kojima ranije nisu bili i koja ne mogu da nađu nigde na drugom mestu, piše Travel and Leisure.

Foto: Pixabay.com

Američke turističke kompanije beleže porast interesovanja putnika za evropske prestonice ali i za manje gradove, odnosno za destinacije koje turistima mogu da ponude "avanturu izvan utabane staze".

Oni koji žele to isto, a ne mogu da zamisle leto bez mora, opredeljuju se za tropske destinacije Centralne i Južne Amerike, gde veliko iteresovanje vlada za aktivnosti kao što su ronjenje i arheološki turizam.

Slične tendencije kod izboru destinacije za letnji odmor sve više su primetne i u Evropi.

Pročitajte još: ŠATOR STVOREN ZA LJUBITELJE PRIRODE: Od sada možete da KAMPUJETE na VODI! (VIDEO)

#Grad

#Odmor

#Putovanja

#planina

'