AKTUELNO

Toksini su deo svakodnevnog života i ne možemo im pobeći.

Nalaze se svuda oko nas, u vazduhu, vodi, hrani, ali i u našem telu. Predstavljamo vam četiri velika izvora toksina u našem životu koje bismo trebali da izbegavamo ili da regulišemo jer u suprotnom uzrokuju zdravstvene probleme.

Nedostatak sna

Potreban nam je kvalitetan san kako bi telo nesmetano obavljalo svoje unutrašnje procese detoksikacije. Stručnjaci preporučaju osam sati sna svaku noć. Ako imate problema sa spavanjem, pokušajte malo stabilizovati svoj ritam - svaki dan u isto vreme idite u krevet. Nedostatak sna loše deluje na vaše zdravlje.

Foto: Pixabay.com

Gotova hrana

Kada se umorni vraćamo sa posla, ponekad je najlakše doći u prodavnicu i kupiti već skuvanu hranu. Međutim, unos gotove hrane u telo trebao bi da bude minimalan i trebali bismo da izbegnemo često konzumiranje takvih jela, jer su često puni nezdravih masti, šećera i toksina.

Neuredna prošlost

Ako ste dugo vremena pušili, konzumirali brzu hranu ili pili veće količine alkohola, to ostavlja dugoročne posledice na vaše zdravlje. Čak i kada se rešimo tih ‘poroka’, telo ih pamti. Kada je naš organizam preopterećen toksinima, prinuđen je da pronađe mesto na kojem će ih ‘skladištiti’ i uglavnom ih sprema u masno tkivo. Stoga lekari preporučuju da barem jednom godišnje napravite mali program detoksikacije u kojem ćete eliminisati ‘skrivene’ toksine.

Foto: Pexels.com

Proizvodi za čišćenje

Želimo čist dom bez bakterija pa često posežemo za raznim sredstvima za čišćenje koja u sebi sadrže hemikalije i iako dobro ispunjavaju svoju svrhu, zapravo nisu dobri za za zdravlje ako ih koristimo nepravilno. Prilikom čišćenja zaštitite ruke gumenim rukavicama, a ukoliko na proizvodu piše da zaštitite i disajne puteve, obavezno to učinite.

Pročitajte još: LENČARENJEM U KADI, POTROŠIĆETE ISTO KALORIJA KAO DA HODATE POLA SATA!

#Bolest

#Zdravlje

#lekovi

'