AKTUELNO

Da li znate da donji veš ima rok trajanja?

Skoro svaka žena u fioci ima poneki par gaćica starih i po nekoliko godina. Sada stručnjaci otkrivaju da nošenje tog veša može biti vrlo loše. Mada mnoge dame brushaltere i gaćice nose dok se ne pohabaju, pokazalo se da je njihov životni vek mnogo kraći.

– Žene često ne znaju kad je vreme za bacanje starih gaćica i brushaltera. Dolaze mi i čude se što su im se grudi opustile, a ne shvataju zašto – rekla je Džozefin Manisbalko iz kompanije "Nocturnal Lingerie" i dodala da, ako ste vremenom počele da brus zakopčavate na poslednjim kopčicama u nizu, odavno je vreme za nov.

– To je posebno važno za žene s većim grudima. Malo ko zna da grudi najviše drži zadnja strana grudnjaka, a ne sama korpa. Zato je važno paziti na kojoj ste kopči. Što je rastegnutija zadnja strana brusa, vaše grudi imaju manje potpore i tkivo se razvlači, pa grudi počinju da vise – dodala je ona.

Foto: Pixabay.com

Važno je paziti i na bočne strane brushaltera, gde se nalazi elastična guma jer kad ona oslabi, slabi i potrebna potpora. Zato je najbolje imati najmanje tri brusa. Dok je jedan u pranju, drugi je u fioci, a treći na vama.

Tako ćete najbolje ispoštovati savet da grudnjake menjate na šest do osam meseci, dok je posle godinu dana vreme za menjanje starih gaćica, ukoliko pre toga ne postanu neudobne.

Pročitajte još: NAUČNO POTVRĐENO: U ovoj godini počinjemo da izgledamo starije

#Brus

#gaćice

'