AKTUELNO

Sve od društvenih mreža, preko aplikacija opterećuje odnose današnjih parova.

Zabavljanje je poprimilo mnogo drugačiju dimenziju od vremena kada su naši roditelji izlazili na dejtove i bili u vezi.

Način na koji se ljudi danas upoznaju, gde izlaze i ko plaća račun – sve je drugačije nego kod starijih generacija kojima pripadaju i naši roditelji. Aplikacije i internet komplikuju nam živote i odnose i pomeraju granice, ali nam dozvoljavaju da saznamo mnogo o nekoj osobi pre nego je uopšte vidimo.

Ali, postoje mnoge stvari koje su karakteristične za zabavljanje u 21. veku i potencijalno su opasnije od onih sa kojima su se naši roditelji suočavali.

Društvene mreže mogu mnogo da nam kažu o potencijalnom partneru

One su odlično mesto za iskopavanje prljavštine o budućem partneru bez angažovanja privatnog detektiva. To može da bude loše jer mi tako možemo da steknemo pogrešnu sliku i da se ispostavi da osoba uopšte nije takva kada je malo bolje upoznamo. Zabavljanje u doba Facebook-a i Instagrama je pravi izazov za veze.

Pojam "dejt" je promenio smisao

Nekada je vaš otac došao po vašu majku, verovatno sa buketom cveća, odveo bi je na večeru ili u bioskop i otpratio je do ulaza uz obećanje da će joj se sutra javiti, piše Independent. Danas dejt može da bude i slučajan susret sa prijateljima u baru, a i romatika je postala retkost.

Foto: Pixabay.com

Komplikacije oko plaćanja računa

Nekada se podrazumevalo da muškarac plaća račune kiada pozove ženu na dejt. Danas, muškarci ne gledaju uvek blagonaklono ženu koja ne želi da učestvuje u plaćanju računa.

Dopisivanje je učinilo zabavljanje manje ličnim

Vreme kada bismo sedele pored telefona i čekale voljenog da nas pozove je davno prošlo. Mobilni telefoni učinili su nam komunikaciju lakšom, ali i manje ličnom i intimnom.

Online zabavljanje može da bude opasno

Ovo je genijalan način da pronađete partnera. Ali, često može da se desi da naiđete na lažni profil i identitet osobe sa druge strane ekrana.

Seks na prvom sastanku je sve češći

Parovi sve češće završavaju u krevetu već na prvom dejtu. Umetnost zavođenja se svela na čistu seksualnu potrebu, a sve veći broj singl žena i muškaraca ima samo želju - da sa nekim spava i da se bez obaveza tako zabavljaju. Naši roditelji su se ranije zabavljali samo sa jednim ciljem – da pronađu partnera sa kojim će moći da stupe u brak i osnuju porodicu.

Polne bolesti su rasprostranjenije nego ikad ranije

Neobavezan seks izlaže nas većem riziku od polnih bolesti. Danas su nam informacij ekao i sredstva prevencije dostupnija nego u vreme naših roditelja, ali izgleda da brz život skreće pažnju sa misli o našem zdravlju.

Pročitajte još: Trudnoća je moguća i BEZ KLASIČNOG SE*SA: Budite oprezni!

#Ljubav

#Raskid

#Seks

#Veza

'