AKTUELNO

Naučnici su došli do veoma interesantnog zaključka koji će jednako zanimati i žene i muškarce.

Naime, nedavno istraživanje je pokazalo da žena sa velikom inteligencijom i oštrim umom mogu produžiti život muškarca. Pored toga, takođe pomaže u sprečavanju nastanka demencije.

Opšte je poznato da intelektualno stimulativne igre sprečavaju pojavu ovih bolesti jer stimulišu rad mozga. Dakle, logično je da partner koji stalno podstiče vaš intelekt ima ogroman uticaj na razvoj vaših kognitivnih sposobnosti.

- Šta bi muškarac trebalo da učini da bi živeo duže? Jednostavno, da oženi inteligentnu ženu. Ne postoji bolja prevencija demencije nego inteligencija - rekao je Lorens Vejli, profesor za mentalno zdravlje na Univerzitetu Aberdin.

Devojke koje imaju visoku inteligenciju postaju odgovorne i nezavisne žene. Muškarci koji poseduju ovu osobinu takođe uspostavljaju zdrave odnose sa ženama i stvaraju ugodno porodično okruženje za svoju ženu i decu.

Nažalost, ideja da se lepota žene vrednuje više od intelekta ostaje. Ali, ovo istraživanje dokazuje da će osoba koja se brine o inteligenciji svog partnera biti u boljem položaju da se brine o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. I to bi pozitivno uticalo na društvo u celini.

Pročitajte još: GRUDI OTKRIVAJU SVE: Zaboravite na glumu, možete biti provaljene

#Ljubav

#Muškarac

#Žena

'