AKTUELNO

Iako se čini da je gotovo nemoguće skinuti ih, u većini slučajeva mrlje s tepiha možete lako da uklonite. Otkrivamo vam kompletan postupak.

Dugotrajnim ribanjem tepiha oštećujete vlakna, a možete napraviti dodatnu štetu, odnosno otežati skidanje fleka.

Kako biste izbegli trošenje novca na skupe tepih servise, rešili smo da vam otkrijemo jednostavan način za čišćenje mrlja sa tepiha od kafe, vina ili blata.

Sve što vam je potrebno su dve čiste krpe za pranje i dve prazne plastične boce sa raspršivačem. U prvu bocu sipajte hladnu vodu, a u drugoj pomešajte pola kašičice sapuna za pranje posuđa i pola litra mlake vode.

Uputstvo:

1. Na čistu krpu naprskajte mešavinu sapuna i vode, a potom natapkajte mrlju – nikako je ne ribajte. Dok se vlakna polako tope, suvim delom krpe brišite mrlju sa tepiha. Ponavljajte postupak sve dok mrlja ne nestane.

2. Sada na drugu krpu naprskajte hladnu vodu i sa njom skidajte višak deterdženta sa tepiha. Nežnim pokretima tapkajte područje na kom je bila mrlja.

Na kraju na mestu gde je bila fleka stavite papirne ubruse, a potom preko dodajte tešku knjigu ili šerpu. Ostavite tokom noći, kako bi ubrusi upili ostatke vode.

Pročitajte još: VELIKA NEDOUMICA PRI UREĐIVANJU STANA: Evo kako da odaberete savršen OBLIK stola za vaš dom!

#Dom

#Čišćenje

'