AKTUELNO

Uz pomoć sata izmerila broj potrošenih kalorija tokom se*sa.

Ukoliko bi se računala kao fizička aktivnost postavlja se pitanje koliko bi kalorija mogli da sagorimo tokom jedne partije seksa.

Nikol je odlučila da tokom seksa nosi sat koji će joj meriti otkucaje srca i broj potrošenih kalorija kako bi se uverila koliko je seks dobra fizička aktivnost. Ono što je na kraju saznala malo ju je iznenadilo.

- Nisam sagorela onoliko kalorija koliko sam predvidela, ali sam imala jedan kvalitetan kardio trening, rekla je ona.

Za prosečno vreme trajanja seksa (oko 14 minuta) sagorela je 64 kalorije, dok joj je puls bio 131 otkucaja u minutu.

Prosečno, seks u svetu traje od 15 do 17 minuta, bez predigre. Najviše se kalorija sagori ukoliko je žena gore (čak 80), a tokom misionarske poze žena sagori samo 60 kalorija, piše PopSugar. Ono na šta je ona skrenula pažnju jeste da je sat možda loše sredstvo za merenje kalorija potrošenih tokom seksa.

Prvo, on nema tu opciju merenja, a drugo neke fizičke aktivnosti poput trčanja ili joge lakše je pratiti. Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu Montreal, ukazalo je na to da u proseku muškarac potroši 100 kalorija tokom 30 minuta seksa, dok žena potroši samo 69 i to sa predigrom. To je posledica razlike u težini jer veća težina podrazumeva i veću potrošnju kalorija.

Nikol je pre ovog merenja mislila da tokom seksa sagori bar 100 kalorija.

#Kalorije

#Seks

'