AKTUELNO

Ponekad to i ne primetimo, ali upravo su reči ono što ruši mostove između dvoje ljudi.

Nepromišljen postupak može nas povrediti, ali ono što kažemo ostavlja ožiljke koji vrlo teško, ili nikada, ne zarastaju! Verovali ili ne, reči su ono o čemu bi najviše trebalo da mislimo i da se dva puta preispitamo pre nego što ih izgovorimo. Nekada nismo svesni svojih reči, u drugom trenutku ih se čak ni ne sećamo, a one su možda jako povredile osobu do koje nam je stalo.

O rečima koje izgovarate naročito bi trebalo da povedete računa kada ste u vezi, jer je sasvim prirodno da se dvoje ljudi koji su u vezi raspravljaju i da imaju različite poglede na svet, ali sa druge strane, reči koje u ovom odnosu izgovorite diraju na poseban način i mogu vas povrediti i dovesti do trajnog nerazumevanja.

Evo nekih stvari koje nikada ne bi trebalo da kažete partneru:

Foto: Pixabay.com

Pretnje o odlasku

Osim ako niste potpuno ozbiljni kada je o odlasku reč, ne smete partneru pretiti na ovaj način. Te reči ga čine ranjivim, a poslednje što želite je da se vaš partner oseća nesigurno kada vas prođe bes.

Pogrdna imena

Osim što uvrede ove vrste ne mogu ni na koji način popraviti situaciju kada je rasprava u jeku, neophodno je da se suzdržite od davanja pogrdnih imena jedno drugom, jer ćete na taj način samo ugroziti međusobno poštovanje.

Ružni komentari o njegovoj / njenoj porodici

O porodici ne smete nikada da kažete nijednu ružnu reč. Oni su bili tu i pre vas i ostaće sa vama, a i bez vas. Svoje mišljenje o njima jednostavno morate zadržati za sebe, pre svega jer na taj način poštujete svog partnera.

Ne nabrajajte greške

Ovo je stvar koja će vašeg partnera dovesti do ludila, naročito ukoliko tokom svake svađe odete predaleko da biste, svaki put kada vas je povredio, još jednom izanalizirali. Ukoliko ste prešli preko nečega, na to se više ne vraćajte.

Ne smete ništa da branite partneru

Ukoliko vaša rečenica počne kao zabrana, zakoračili ste u crvenu zonu. Ako vam nešto smeta, lepo mu objasnite i na taj način bezbolno rešite problem.

Foto: Pixabay.com

Rečenica poput “Opusti se” je nedopustiva kada vam je partner osetljiv

Ovom rečenicom on se oseća kao da ne pokazujete dovoljno razumevanja i ne želite da razumete njegov problem, a to nikako nije ono što želite.

Forsirate samo svoju perspektivu

Kada se rasprava razvije usled nečeg što je vaš partner uradio ili nije uradio, pokušajte da stvari sagledate i iz njegove perspektive. Na taj način ćete izbeći mogućnost da ga povredite. Kada ste u vezi naročito ste osetljivi na reči i postupke svog partnera, ali trebalo bi da uvek imate na umu da su poštovanje i razumevanje ono iz čega se rađa ljubav!!

#Brak

#Ljubav

#Veza

'