AKTUELNO

Češće idemo u šoping, nego što raspremamo orman. Tako se dešava da orman bude prepun odeće i da nemamo baš puno izbora.

Zato je vreme da iz ormana izbacite ovih deset komada kako biste napravili mesta za one stvari koje ćete zapravo nositi.

1. Stara pidžama: Iznošenoj i staroj pidžami u ormanu nije mesto. Pronađite novu, udobnu i kvalitetnu zamenu koja će vam dugo potrajati.

2. Haljina koju ste nosili na više od pet venčanja: Ili koju god brojku imate na umu. Dakle, vreme je da onda da mesto te haljine zauzme druga haljina ili komad koji ćete nositi u svečanim prilikama.

3. Odevni komadi bivšeg partnera:  U ovom slučaju nije reč samo o komadima koji nepotrebno zauzimaju prostor u ormaru, već i uklanjanju emocionalnog tereta nakon kojeg ćete se osećati puno bolje.

4. Iznošeni grudnjaci:  Većina grudnjaka izgubi svoj prvotni oblik nakon godine dana učestalog nošenja. Ipak, na vama je da procenite koliko je vaš grudnjak iznošen i kada je vreme da ga izbacite iz svog ormana.

5. Besplatne, reklamne majice: Majice s različitim logo i reklamnim natpisima koje ste dobili, ali nikad obukli možete učiniti korisnima tako što ćete ih pretvoriti u krpe za brisanje prašine.

Foto: Pixabay.com

6. Bele majice koje su požutele (ili pomodrele):  Majice najvećim delom čine našu garderobu, a bele majice ključni su komadi. No, ako su požutele ili pomodrele i ne mogu da se izbele, onda nema smisla da ih držite ih u ormanu.

7. Neodgovarajući komadi: Odeću koju čuvate već godinama, a koja vam ne odgovara i koja je neudobna izbacite iz ormana i zamenite je odećom u kojoj se osećate dobro i koja vam odlično pristaje.

8. Odeća iz "prošlog" života:  Odevne komade iz srednjoškolskih i fakultetskih dana sigurno niste već jako dugo nosili, ali oni se svejedno nalaze u vašem ormanu. Vreme je da oslobodite taj prostor.

9. Nespareni komadi:  Za nesparene čarape, rukavice i minđuše više nema mesta u garderobi. To su stvari koje su vrlo lako zamenjive stoga nema smisla da ih držite.

10. Oštećeni ofingeri:  Oštećene vešalice koje i nisu baš od neke koristi možete slobodno izbaciti iz ormara. Cene ofingera su poprilično pristupačne stoga lako možete pronaći nove i bolje zamene.

#Energija

#Garderoba

'