AKTUELNO

Osim što je nezaobilazan sastojak salata, krastavac je i lekovit, a može vam poslužiti i u druge svrhe.

Sadrži vitamine iz B grupe, folnu kiselinu, vitamin C, kalcijum, gvožđe, magnezijum, a pored toga veoma je siromašan kad su u pitanju kalorije.

* Kada ste pod stresom, a nemate vremena za masažu, krastavci mogu da vam pomognu. Isecite ih na kockice i prelijte kipućom vodom. Sastojci koji se nalaze u njima će se širiti s parom i stvoriti opuštajuću aromu, koja je veoma delotvorna kod majki novorođenčadi, i studenata koji su pod stresom zbog ispita, pokazala su istraživanja.

* Poslepodnevni umor ne morate da savladavate kafom, već pojedite krastavac. Vitamin B i ugljeni hidrati brzo podižu nivo energije, a pored toga obezbediće vam i tečnost.

* Ako vam je potrebno nešto da vam zavara glad do večere ili ste gladni pred spavanje, onda su krastavci pravo rešenje. Zasitiće vas, i to bez opasnosti od gojenja.

Foto: Pixabay.com

* Ukoliko malo preterate s pićem, pre spavanja pojedite neki krastavac i ujutro ćete se probuditi sveži i bez glavobolje. Krastavci sadrže dovoljne količine vitamina B, šećera i elektrolita da nadomeste one izgubljene zbog alkohola koji ste popili.

* Eliminiše neprijatne mirise i osvežava dah posle ručka, kada niste u prilici da operete zube. Krišku krastavca stavite u usta i jezikom je pridržavajte na nepcu 30 sekundi. To će očas posla rešiti problem zadaha.

* Korom krastavca možete da obrišete tragove bojica i flomastera sa zidova i nameštaja, ali i da skinete prljavštinu sa česme, sudopere i posuđa od nerđajućeg čelika. Prerežite krastavac i njime dobro istrljajte prljava mesta, ostavite da stoji neko vreme, pa zatim isperite.

* Da vam u kupatilu tokom tuširanja ne bi bilo zamagljeno ogledalo, premažite ga presečenim krastavcem.

* Krastavcem, verovali ili ne, možete i da ispolirate cipele. Samo ih premažite presečenim delom i zablistaće.

#Krastavac

#Lepota

'