AKTUELNO

Ovo morate da znate.

Jedna istinita priča kaže: Stariji gospodin odlazi u svog doktora da se požali na problem u vezi njegovog seksualnog života. “Izgleda da nemam toliko žara kao ranije”, kaže on. “Razumem. Koliko imate godina Vi i Vaša žena?” , upita doktor. “Ja imam 82 a moja supruga ima 78 godina”, odgovora gospodin. “A kada ste prvi put primetili problem?” nastavlja doktor. Čovek odgovara: “Dva puta sinoć i jednom rano jutros.”

Ovo je problem koji bi većina starijih muškaraca volela da ima. Stereotipna slika današnjeg društva smatra uobičajenim opadanje seksualne funkcije kod ljudi starijih od 60 godina, kao i potiskivanje intimnosti u odnosima koji se ne vrte samo oko seksualne gimnastike. Najskorije istraživanje objavljeno u The American Journal of Medicine, dalo je svim muškarcima starijim od 55 godina naučne dokaze, da je sasvim u redu da imaju seks najmanje tri puta nedeljno. Ista studija je dokazala da erektilna disfunkcija je znatno manja kod muškaraca koji imaju češće seksualne odnose.

Isto tako, finski istraživači su došli do zaključka da kontinuirana seksualna aktivnost smanjuje učestalost erektilne disfunkcije u direktnoj proporciji sa frekvencijom seksualnih odnosa.

Foto: Unsplash

U toj studiji je posmatrano oko 989 muškaraca uzrasta od 55 do 75 godina u Finskoj. Svakom od njih je zatraženo da popuni upitnik koji pokriva pitanja kao što su erektilni kapacitet i učestalost seksualnih odnosa. Faktori životnog stila i istorija bolesti su takođe bili uključeni u ovo ispitivanje.

Pokazalo se da muškarci koji su prijavili da imaju seksualni odnos manje od jednom sedmično imaju dvostruku veću pojavu javljanja erektilne disfunkcije, u poređenju sa onima koji su rekli da su seksualno aktivni jednom nedeljno. Štaviše, nađena je povezanost erekcije sa učestalošću seksa. Rezultat je potvrdio da redovna seksualna aktivnost zadržava potencijal erekcije na sličan način kao što fizička vežba zadržava funkcionalne kapacitete organizma.

Foto: Unsplash

Takođe, smanjeni nivo testosterona može uticati i na libido i na razvoj erektilne disfunkcije. Sama seksualna aktivnost pomaže u očuvanju vaskularne funkcije i sposobnosti penisa da se napuni krvlju i zauzme uspravno stanje.

Lekari su potvrdili da oba oblika aktivnosti- i seks i mastrubacija, štite nervna vlakna i krvne sudove odgovornih za erekciju. Retka seksualna aktivnost je verovatnije posledica erektilne disfunkcije nego uzrok. Često muškarci koji prijavljuju češći seks se pozivaju na svoje “dobre gene” koji ih štite od erektilne disfunkcije, dok muškarci koji pate od nemogućnosti lakog postizanja erekcije, usled toga se i ne usuđuju da imaju češće seksualne odnose.

Urolozi i seksolozi su ukazali na to da postizanje erekcije, sa ili bez seksa, pomaže u očuvanju muške seksualne funkcije.

Foto: Pixabay.com

Dragi muškarci, obzirom na ove pozitivne rezultate istraživanja i ohrabrenja lekara, imate sve uslove da i u dubokoj starosti budete seksualno aktivni i ostanete u igri. Zahvaljujući postojanju prirodnog preparata - Afričke šljive, koji pomaže u slučajevima erektilne disfunkcije i problema sa potencijom i prostatom.

Afrička Šljiva pomaže da se: • Postigne erekcija• Održi erekcija • Pojača želja za seksom• Popravi funkcija prostate.

Više o svemu ovome pročitajte na sledećoj adresi:

Pink.rs

#Seks

'