AKTUELNO

Da biste izbegli ove ne tako prijatne simptome, pročitajte savete koji slede i koji će vam garantovano pomoći u sprečavanju infekcije ako do nje dođe, ali i u prevenciji protiv njenog javljanja.

Neprijatan bol u donjem delu stomaka, konstantna potreba za mokrenjem i peckanje pri odlasku u toalet mogu vam uništiti letovanje koje ste nestrpljivo čekali. Ne dozvolite da vam bakterijska upala bešike i urinarnog trakta upropasti priliku da se zasluženo odmorite!

Klinička ispitivanja pokazala su da čak svaka druga žena ima problema sa upalom bešike, odnosno upornim urinarnim infekcijama tokom života. Sa pojavom toplijeg vremena javljaju se i infekcije koje je ponekad zaista teško umiriti. ,Urinarne infekcije najčešće izazivaju bakterije kao što su Escherichia coli, Baccilus proteus, Staphylococcus aureus, Streptococcus, ali i gljivica Candida albicans. Do upale dolazi kad neka od navedenih bakterija iz debelog creva dospe u urinarni trakt. Infekcija se javlja usled pada imunog sistema, naglih promena mesta boravka (iz toplog u hladan ambijent i obratno), ali i usled čestih seksualnih odnosa, nedovoljno lične higijene, nošenje tesne i sintetičke garderobe, naročito donjeg veša i drugih faktora. Ono što upala bešike mokraćnih kanala donosi sa sobom, jeste bol u donjem predelu stomaka, ali i leđa, peckanje pri mokrenju, čak i pojavu krvi u urinu.

Foto: Pink.rs

Da biste izbegli ove ne tako prijatne simptome, pročitajte savete koji slede i koji će vam garantovano pomoći u sprečavanju infekcije ako do nje dođe, ali i u prevenciji protiv njenog javljanja.

Pijte dosta tečnosti!
Nezavisno od toga da li imate problema sa urinarnom infekcijom, neizostavno je ponoviti koliko je važan unos tečnosti tokom dana i obezbeđivanje dovoljno vode ćelijama u organizmu, radi nesmetanog obavljanja mikroprocesa i normalnog funkcionisanja celog organizma. Svaki nedostatak tečnosti u organizmu vodi ka usporenom funkcionisanju, i razmeni materija i dehidriranosti. Izbegnite to i pijte dovoljno vode dnevno.
Poznato je blagotvorno dejstvo brusnice kada je su pitanju prevencija i lečenje upale bešike. Kao preventivu možete uvesti dnevnu rutinu konzumiranja čaja nezavisno od upalnog procesa. Čaj od brusnice sprečiće bakterije da se zalepe na zidove bešike i na taj način izazovu upalni proces.

Foto: Pixabay.com

Prirodni preparati protiv urinarnih infekcija
Kao jedan od pouzdanih saveznika u borbi protiv upornih infekcija i njihovog povratka, urolozi preporučuju prirodni preparat Naturoplex, koi će umiriti upalu, izlečiti je i smanjiti rizik od ponovnog vraćanja. Uvek u svom koferu preventivno nosite Naturoplex prirodni preparat da biste u miru proveli svoje letovanje. Ne samo što će umiriti neprijatne simptome već će i pojačati imunitet sluzokože urinarnog trakta i učiniti vaš boravak bezbrižnim i prijatnim gde god da se nalazite.

Vodite računa o garderobi koju nosite!
Nemojte čekati da se mokar kupaći kostim suši na vama, jer na taj način povećavate rizik od nastanka upalnog procesa. Uvek u torbi za plažu nosite jedan rezervni kupaći kostim. Takođe, kada birate donji veš, izbegavajte da na dnevnom nivou nosite tesan veš napravljen od sintetičkih materijala, jer je on podložan brzom razvoju bakterija.

Važnost lične higijene
Za pranje intimnih delova koristite nežne i blage kupke i sapune namenjene tom području ili samo vodu! Korišćenje agresivnih kupki prepunih parfema mogu narušiti prirodnu kiselost intimnog područja i biti jedan od okidača za nastanak urinarne infekcije. Nakon seksualnog odnosa bi trebalo urinirati, kako biste izbacili bakterije koje bi mogle ući u urinarni trakt i izazvati upalu.

Nemojte zadržavati urin!
Čim osetite potrebu, ispraznite svoju bešiku. Zadržavanjem urina koji je sačinjen od niza bakterija izdvojenih od strane tela, samo pojačavate šansu za javljanjem urinarne infekcije, i smanjujete odbrambeni sistem sluzokože bešike.

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

#urinarna infekcija

'