AKTUELNO

Jedni su prioriteti pre, drugi dok ste u vezi.

Pojedine dame partneru neće dati šansu jer je nizak, druge će ga otpisati zbog težine, a trećima smeta čak i boja košulje. Šta žene ne vole, a šta muškarci, pokazalo je američko istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 ispitanika.

Žene mlađe od 40 godina kao najznačajniji razlog za "korpu" navode muški šovinizam potencijalnog udvarača. Zatim sledi netolerancija prema različitostima. Dame koje su proslavile 41. rođendan, ne pružaju šansu rasisti, potom muškarcu sa lošom higijenom, ali zato šovinisti lakše gledaju kroz prste.

I muškarcima s godinama higijena žene postaje važnija. Ona je faktor broj jedan kod starijih od 30 godina, dok je za mlađe na drugom mestu, a na prvom je netolerancija potencijalne partnerke. Muškarcima u petoj deceniji, osim higijene, smeta bezobzirnost žene i njena zatvorenost za nove ideje.

Na zajedničkoj listi onoga što ne vole, kod pripadnika oba pola nalaze se loši maniri, previše pričanja o bivšem partneru, neznanje i nepouzdanost, dok religijske i rasne razlike nisu u vrhu prioriteta.

Ipak, kada uđemo u vezu, stvari se menjaju. Pa tako je glavni razlog raskida prevara, a slede maltretiranje, laganje i nedostatak poverenja. Manje važni su rasizam, seksizam, razlike u interesovanju, sebičnost, poroci.

J. Stanković

#Ljubav

#Ljubomora

#Raskid

#Veza

'