AKTUELNO

Septembar je sinonim za kraj leta. Ali to ne znači da je sa vikendima ili putovanjima završeno. Zapravo, septembar može biti jedan od najboljih meseci za putovanja, jer se skoro svi vraćaju na posao ili školu, a cene su drastično smanjene.

Dakle, ako planirate da idete negde ovog meseca, imamo nekoliko sugestija koje vam mogu pomoći da odlučite gde da odete u potrazi za novim avanturama.

Atlantik Siti, Nju Džersi, SAD

Ovo mesto je dugo bilo odmaralište na plaži za ljude u Njujorku i Filadelfiji koji traže brzo bežanje od stvarnosti. Ovde se nalaze brojne široke plaže i prekrasni bulevari. Takođe u mestu ima puno kazina. Ukoliko ne volite da se kockate, Atlantik Siti je grad sa predivnom plažom, tako da će poseta u septembru omogućiti da uživate u poslednjim toplim danima. Šetajte po bulevaru, naučite da surfujete ili posetite neverovatni festival hrane - 40 lokalnih restorana održaće takmičenje 8. i 9. septembra.

Pijemont, Italija

Foto: Pixabay.com

Ovaj region je na italijanskoj strani Alpa i poznat je po neverovatnom vinu. Pored toga, ovde ćete pronaći neverovatnu čokoladu, rižoto i preko 160 vrsti sireva - pravi raj za gurmane. Ako niste oduševljeni hranom, što se svakako neće desiti, uvek možete istražiti srednjevekovna sela i dvorce. Septembar je odlično vreme za posetu jer je početak sezone tartufa koje možete pronaći po nižim cenama. Takođe možete unajmiti vodiča koji će vam pomoći u istraživanju ili posetiti područje vina Lange koje je zaštićeno od strane UNESCO-a.

Kvebek, Kanada

Foto: Burst

Kaldrma, gradske zidine i stara arhitektura - šetajući kroz ovaj grad bićete ubeđeni da ste u Evropi. Kvebek je nedavno bio pod zaštitom UNESCO-a. Ovde možete govoriti francuski i uživati u francuskoj hrani. Kvebek je uvek popularan tokom leta, ali u septembru nema mnogo turista, što znači znatno niže cene.

Myrtle Beach, Južna Karolina, SAD

Foto: Tanjug

Sa plažom od 95 kilometara, nije čudo što je Myrtle Beach omiljena destinacija za mnoge. Zapravo, svake godine ovaj grad posećuje 15 miliona turista. Možda idu zbog sunca i peska, ali ostanu zbog šarma malenog grada koji ima šetalište preko okeana, veličanstveni centar, mnogo zabavnih parkova i preko 100 golf terena. Cene u septembru znatno su niže, a voda i vreme su i dalje savršeni.

Šangaj, Kina

Za ovo putovanje, kao i za većinu, trebaće vam više od jednog vikenda. Ali nećete žaliti ako posetite Šangaj. Moderni grad je dom za 24 miliona ljudi, kao i za kulturnu, finansijsku i tehnološku industriju. Pa, ovo nije grad za one sa slabim srcem. Možete ići na krstarenje ili posetiti pijace u starom gradu. Takođe bi trebalo da vidite stare kulise pored grada.

Foto: Pixabay.com

#Jesen

'