AKTUELNO

Ukoliko ste ljubitelj kafe imamo za vas ukusan i osvežavajući desert sa moćnim ukusom kafe!

Sastojci: 300 mililitara sveže pripremljene i ohlađene kafe 150 grama indijskog oraha 200 mililitara kokosovog mleka 1 kašika kakaa u prahu 1 kašika javorovog sirupa ili meda 2 kašike ekstrakta vanile malo soli čokolada za kuvanje 1 kašika kokosovog ulja

Način pripreme:

Pre nego što počnete da pripremate sladoled, stavite indijske orahe u ključalu vodu i pustite da stoje 3-4 sata, sve dok ne omekšaju. Pre upotrebe iscedite vodu i isperite ih. Stavite kafu u blender dodajte indijske orahe, kokosovo mleko, kakao, javorov sirup, vanilu i so.

Miksirajte dok ne dobijete glatku smesu, koju ćete zatim sipati u kalupe za sladoled. Posle sat vremena dodajte drveni štapić i ostavite kalupe u zamrzivač 6-8 sati. Pre serviranja, rastopite čokoladu za kuvanje sa kokosovim uljem. Kada uklonite sladoled iz kalupa, potopite u otopljenu čokoladu i pospite komadićima čokolade i kokosa.

#Kafa

#Sladoled

'