AKTUELNO

Čokolada je sinonim za sreću, ali da li ste znali da mnoge zdrave namirnice itekako utiču na naše raspoloženje i vraćaju nam osmeh na lice. Pogledajte šta bi trebalo da jedete kada ste tužni i nesrećni.

1. Čokolada

U redu, bili ste u pravu! Čokolada zaista popravlja raspoloženje i zato je na prvom mestu. Međutim, umesto mlečne odlučite se za crnu čokoladu, koja sadrži do 70% kakaa. Možda nije jednako ukusna ali je puna magnezijuma i antioksidanata.

Reguliše krvni pritisak, ublažava PMS i depresiju. Vrlo je zdrava i trebalo bi da je uvek imate u kući, za svaki slučaj!

2. Kafa

Šoljica kafe vas može razbuditi, međutim, može vam i vratiti dobro raspoloženje. Sadrži u sebi sastojke koji brišu negativne misli. Naravno, izbegavajte kafu s šećerom i uživajte u savršenoj aromi bez bojazni od suvišnih kilograma.

Foto: Pixabay.com

3. Jaja

Jaja su izuzetno zdrava i trebalo ih da ih jedete nekoliko puta nedeljno. Osim što su prepuna proteina, sadrže i puno vitamina D koji pomaže da se izgradi imunutet. Međutim, vitamin D pomaže da budete raspoloženiji, kao i da lakše izgubite kilograme.

4. Bobičasto voće

Bobičasto voće je puno antioskidanata koji su sjajni protiv borama i obezbeđuju sjajnu kožu. Takođe, sadrži sastojke koje smanjuju upale i pomažu u borbi sa depresijom.

5. Banane

Banane su bogate vitaminima koji vraćaju energiju i smanjuju rizik od srčanog udara i artritisa. Među njima, vitamin B igra važnu ulogu kada je u pitanju dobro raspoloženje.

6. Pasta

Pasta ima malo masnoće i puno ugljenih hidrata koji daju osećaj sitosti, energiju i oslobađaju serotonin. Mala porcija paste pomaže da endorfin i vitamin B učine pozitivne stvari u vašem organizmu i vrate vam raspoloženje.

7. Orašasto voće

Osim što je orašasto voće mnogo bolja opcija za grickanje od čipsa jer je zdravija i ne goji, sadrži i melatonin.

Foto: Pixabay.com

On će pomoći da bolje spavate i smanjite rizik od srčanih bolesti i dijabetesa. Uz to, ublažava stres i tako ćete se osećati mnogo bolje.

8. Avokado

Zdrave masnoće u avokadu pomažu da vam koža izgleda lepše i sjajnije i pomažu kada je u pitaju loša probava.

Takođe, reguliše hormon serotonin koji uvrlo zaslužan za sjajno raspoloženje.

9. Losos

Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama koje vraćaju osmeh na lice. Jednostavno, kada ih konzumirate osećate se veoma dobro! Takođe, pomažu vam da se bolje koncetrišete i da lakše pamtite.

#Hrana

#Sreća

'