AKTUELNO

Drvene komode nikad neće izaći iz mode, kožne fotelje lepo stare, a jedan sto može imati više funkcija.

Kad ulaze u tuđi stan, podstanari bi svašta promenili. Ali ne žele da ulažu u nameštaj jer se plaše da će morati da pazare sve iz početka kad konačno kupe svoj stan. I tako pola života provedu okruženi tuđim, mrskim nameštajem. Ne mora, ipak, tako da bude. Neki komadi nameštaja su večni i uklapaju se u gotovo svaki prostor, samo treba dobro osmisliti kupovinu.

Par manjih fotelja - Danas ih možda držite u dnevnoj sobi, sutra možete da ih rasparite, pa da jednu stavite u hodnik, drugu u spavaću sobu. Time se dobija utisak da ste razmišljali o enterijeru i da ceo stan priča jednu priču. Nekad ih možete staviti i u trpezariju, na oba kraja stola, zato je najbolje da širina ne prelazi 76 cm. Takođe, gledajte da boja bude neutralna, bež, siva ili neka suptilna nijansa plave.

Klasična komoda - Ona ima mnoštvo funkcija, u dnevnoj sobi na nju možete da smestite televizor, u trpezariji da je koristite za odlaganje viška posuđa, u hodniku za odlaganje sitnica. Stručnjaci preporučuju da izaberete drvenu, i to neku nijansu toplog drveta jer će se ono najlakše uklopiti u ostatak enterijera. Ali i ne morate, jer kasnije je možete prefarbati.

Trpezarijski sto - Jednostavan, a elegantan trpezarijski sto je odlična dugoročna investicija. Kasnije, ako vam zbog veličine ne bude odgovarao, možete da ga koristite kao radni sto, zato je možda bolje da prednost date pravougaonom nad kružnim oblikom.

Stočić za kafu - Danas ga koristite u dnevnoj sobi, sutra mu možete naći drugu svrhu, na terasi, na primer, a može da posluži i kao pomoćni sto u trpezariji ili kuhinji.

Uzglavlja - Ovo je deo nameštaja koji je u spavaćoj sobi često zanemaren. Šteta, jer ne samo što štiti glavu od hladnog zida, već daje i lični pečat prostoriji. Naročito je važno za ljude koji u sobi provode mnogo vremena, i tu, osim što spavaju, rade i čitaju. Treba da bude za broj ili dva veće od sadašnjeg kreveta. Delovaće luksuzno, a moći ćete da ga iskoristite i kasnije ako kupite još veći krevet.

Fleksibilna ugaona garnitura - Ugaone garniture nikad neće izaći iz mode, ali problem je što u novom stanu vaša stara možda neće odgovarati. Zato birajte one koje su fleksibilne i koje možete rasporediti kako želite, sleva nadesno ili obrnuto.

Kožna fotelja - Koža lepo stari i bez problema se kombinuje sa drugim materijalima. Lako može da pređe iz glavne uloge koju sada igra u vašem malom stanu do sporedne koju će dobiti kad proširite porodicu i životni prostor.

#Dom

#Nameštaj

'