AKTUELNO

Kosa će vam biti lepša nego ikad.

Iako su vas možda kvantiteta i silina reklamnih oglasa uverili da bez balzama za kosu ne možete, stručnjaci tvrde suprotno.

Reč je o regeneratoru za kosu koji, prema mišljenju priznatog frizera Džejsona Hogana i njegovih brojnih kolega, ne pruža našoj kosi niti približno potrebnu negu.

Za magazin Glamur Hogan je istakao kako on svojim klijentkinjama savetuje da ne kupuju regeneratore, već da pri svakom pranju koriste hranjivu masku za kosu.

- Maska ima znatno više aktivnih sastojaka koji su potrebni vašoj kosi, posebno ako je reč o hemijski tretiranoj, dugoj kosi. Što je kosa duža, to je starija i zahteva i podrobniju negu - objasnio je Hogan.

Dodao je kako biste nakon šamponiranja i ispiranja kosu trebalo lagano prosušiti peškirom i tek onda na nju naneti masku i to u smeru od sredine ka vrhovima. Nakon što to učinite, Hogan ističe kako nikako ne bi smele zaboraviti pročešljati kosu, jer će se jedino tako maska pravilno rasporediti. Prema uputstvima na ambalaži proizvoda, ostavite ga da deluje određeni broj minuta, a zatim temeljno isperite kosu.

Ono što najpre treba da učinite jeste da pronađete masku koja odgovara vašem tipu kose i ne preterujete s količinom proizvoda, kako ne biste dale kosi bespotrebnu težinu.

#Kosa

'