AKTUELNO

Šta vam je prva asocijacija na kuhinju? Hrana? To, ipak, nije samo mesto gde pripremamo hranu, već i prostorija u kojoj se okupljamo, pa je važno da se u njoj osećamo prijatno. Pomoću ova četiri trika kuhinja će zablistati.

Kuhinjsko ostrvo

Nekada rezervisano za američke kuhinje, ostrvo je sve popularnije i u našim. Ako imate dovoljno prostora, razmislite da postavite ostrvo u kuhinji jer je praktično. Odlično je za odlaganje kuhinjskih aparata, za postavljanje uređaja, a u donjem delu možete da napravite police.

Jarke boje

U kuhinji često igramo na sigurno, biramo neutralne boje, poput bele, boje drveta, eventualno sive. Nema razloga za tim, slobodno se poigrajte bojama. Crno-bela kuhinja takođe je u trendu, ali to ne znači da ne možete da imate detalje u drugim bojama, od crvene do žute. Kad je reč o zidovima, najbolje je da budu neutralni ako se opredelite za jarke viseće delove i druge detalje. Ako se, s druge strane, opredelite za neutralne viseće delove, zidovi mogu biti u jarko narandžastoj ili crvenoj boji koje, kažu psiholozi, podstiču apetit.

Detalji:

Foto: Pixabay.com

Ko voli sveden enterijer, treba da bira viseće delove u beloj ili nekoj drugoj neutralnoj boji. Detalji poput staze, krpa, posuda za kafu, ulje, so, mogu biti živopisni. Slike sa prilagođenim natpisima ili one na kojima su kuhinjski motivi takođe će ulepšati prostor. U trendu su i table poput školskih na koje možete da pišete spisak potrebnih namirnica za kupovinu, neki recept ili da ostavljate poruke ukućanima. Kad je reč o uređajima, navikli smo na bele i sive, ali slobodno ih obojite u neku drugu boju, pogotovo ako su stari. Ljubičast frižider ili pink mašina za pranje posuđa uneće vedrinu u vašu kuhinju. Ako ste raspoloženi za veće promene, zašto ne biste ofarbali plafon u omiljenu boju ili napravili šaru, karo ili nešto slično? Zanimljiv tapet takođe će oplemeniti prostor.

Police:

Iskoristite svaki santimetar prostora tako što ćete napraviti police po meri. One nisu samo praktične, već imaju i estetsku funkciju. Osim zatvorenih polica, odlične su i otvorene. Rasporedite začine, kutije sa potrebnim sitnicama, a ako imate kuvar, to je pravo mesto za njega.

Savet plus: Plava kuhinja nikad neće izaći iz mode. Ona dolazi u mnogo nijansi, od golubije sive preko tirkizne do mastilo plave.

#Dom

#Hrana

#Kuhinja

'