AKTUELNO

Šta je potrebno da veza uspe i da oba partnera budu srećna i zadovoljna? U nastavku teksta pročitajte o deset navika koje imaju i dele srećni parovi.

1. Imate zajedničke interese

Nije nužno da volite apsolutno sve iste stvari ili da uživate u svemu zajedno, ali nekoliko zajedničkih interesa je važno da imate. Ako nakon nekog vremena u vezi, kada nestane početna energija i zaljubljenost, postane "monotono", važno je da oboje, kao par, uložite energiju i pokušate da pronađete nove stvari u kojima ćete uživati zajedno.

2. Idete na spavanje u slično vreme

Ovo vas ne čini "starim bračnim parom", ali odlazak u krevet u otprilike slično vreme takođe je veoma bitno za srećnu vezu. Nakon napornih dana, osmočasovnih poslova, porodičnih i drugih aktivnosti, važno je da oboje izdvojite vreme samo za vas dvoje. Možda je to baš pre spavanja. Stvaranje zajedničke rutine spavanja omogućiće da bolje iskoristite ostatak dana za druge aktivnosti.

3. Hodate držeći se za ruke

Ako vam se ponekad dogodi da za vreme šetnje s partnerom vaše ruke nađu svoj put jedna prema drugoj, nesvesno ili već "automatski" - to je dobar znak. Ako to i ne radite nesvesno, nema veze, držanje za ruke i želja za tim znak je prisnosti. Nema ništa loše u tome i nemojte dozvoliti nikome da vas ismejava zbog toga. Nije važno što drugi govore, važno je ono kako se vi, kao par, osećate.

4. Verujete jedno drugom

U većini srećnih veza ono što oba partnera navode kao važnu stavku svakako je poverenje i osećaj oslonca. Važno je razgovarati, oprostiti, izlečiti rane i dati sebi vremena za to, ali na kraju, ono što mora da postoji u vezi da bi ona bila uspešna jeste poverenje. Ako ga trenutno nemate ili ga ne osećate, stanite, zaustavite se i odredi zašto je to tako. Kako biste mogli da nastavite dalje i date pravu šansu svojoj vezi, morate da otkrijete uzrok nedostatka poverenja i da radite na njemu.

5. Fokusirate se na pozitivne osobine svog partnera

Razmišljajte o pozitivnim stvarima i fokusirajte se na njih. Ispoljavanjem negativnosti, preokupiraćete se tim osećajem i ništa drugo nećete primetiti. Pozitivnim mislima i pozitivnim stavom doći ćete i na pozitivan smer koji će vas izvesti na pravi put.

#Ljubav

'