AKTUELNO

Suprotno mišljnju nekih ljudi, trudnice imaju jaku seksualnu želju i ukoliko je trudnoća bez komplikacija, nema razloga da se suzdržavaju od seksa.

Seksualni položaji za vreme trudnoće moraju uzeti u obzir privremene promene na ženskom telu. Trudnoća nije bolest i uz malo razuma i znanja, seksualni život može se normalno nastaviti.

Trudnoća je podeljena na tri dela.

Segmenti trudnoće

Za vreme prvog semestra trudnoći žensko telo prolazi velike hormonalne i fiziološke promene, iako se te promene još ne primećuju.

Ovo uključuje promene na dojkama, učestalo mokrenje, mučninu itd.

Drugo tromesečje je period rasta, kada se telo smiruje i osim polaganog postepenog rasta, uglavnom se tada kod žena javlja poteškoća sa koncentracijom.

Foto: Unsplash.com

Poslednje tromesečje nosi najviše promena, osim hormonalnih promena, jako raste stomak, učestalo je mokrenje i promene raspoloženja. Pa ipak, kod većine parova želja sa seksualnim odnosima ne nestaje.

Najbolji seksualni položaji za trudnice

Očito je da možete zaboraviti misionarski položaj i sve ostale položaje u kojima je žena na leđima. Ovo zapravo otvara mogućnost da par eksperimentiše i zadrži intimnost i nežnost.

Upozorenje!

Za svaki od dole opisanih položaja potrebna je povratna informacija trudnice – ako osetite bilo kakvu nelagodu, nemojte nastaviti sa tim položajem. Pored toga, muškarac bi trebalo da se suzdrži od bilo kakvih naglih pokreta i prilagodi ženi.

Položaj u kojem je žena gore

Ovo je najbolji položaj za poslednje tromesečje, ali možete ga praktikovati kroz celu trudnoću. U tom položaju žena ima kontrolu i može kontrolisati dubinu penetracije i brzinu pokreta.

Položaj u kojem žena leži na rubu kreveta

Ovo je odličan položaj za par i muškarci ga preferiraju. Žena leži na leđima na rubu kreveta, ali noge su joj na podu. Muškarac stoji ili kleči ispred nje. Budući da u tom položaju muškarac može lako i duboko penetrirati, žena ga treba navoditi koliko duboko može ići i kojom brzinom.

Spojene kašike

Odličan položaj za par bez obzira na trudnoću, u kojem nema nikakvog pritiska na ženin stomak i predeo abdomena. Par leži na boku, muškarac je iza i penetrira otpozadi. Penetracija nije preduboka, a pokrete možete zajedno koordinirati poput polaganog romantičnog plesa.

Jednostavan pseći položaj

U ovom položaju je žena na rukama i kolenima, a stomak joj je slobodan i bez pritiska. Muškarac ulazi otpozadi, a žena može koristiti jastuk kako bi poduprla gornji deo tela. Budući da penetracija nije tako duboka, ženi nije neprijatno.

Preporučuje se da par proba ručnu ili oralnu stimulaciju klitorisa. Ovo će ženama pružiti veliko zadovoljstvo bez ikakvog straha od posledica. Ipak, preporučuje se da ovo ne rade ležeći na leđima nakon 16. nedelje trudnoće (4. mesec). Ovo se može lako izvesti stojeći ili sedeći.

Uživajte u ovom predivnom periodu života i održavajte svoj seksualni život.

#Ljubav

#Seks

#Trudnoća

'