AKTUELNO

Ako se pitate kako da i nakon godina zajedničkog života sa svojom partnerom održite romantiku na životu, postoji jedno vrlo zanimljivo rešenje.

Jedan od korisnika internet stranice Redit sa drugim korisnicima podelio je svoj 2-2-2 savet za održavanje veze svežom i romantičnom bez obzira koliko ste dugo u vezi i njegov savet postao je hit. Korisnik je otkrio da je sa svojom suprugom na dan njihovog venčanja sklopio dogovor o 2-2-2 pravilu koje im i dan danas pomaže da održe ljubavne iskrice u vazduhu.

Pravilo je zapravo jednostavno – svake dve nedelje izdvoji jedan dan i provede s suprugom. Svaka dva meseca izdvoji ceo vikend za druženje samo s ženom dok svake dve godine odvoji jedu nedelju samo za njih dvoje i uživanje u međusobnom druženju. 

- Ljudi mene i moju suprugu stalno pitaju kako je moguće da naša faza medenog meseca tako dugo traje. Iskreno mislim da će trajati onoliko dugo koliko ćemo se mi držati našeg 2-2-2 pravila - otkrio je kreator ovog odličnog saveta za parove.

Iako se poštovanje 2-2-2 pravila isprva može učiniti komplikovano i vrlo zahtevno, zapravo se radi o dosta fleksibilnom pravilu koje te neće ometati u svakodnevnom životu. Uskoro su se i drugi korisnici javili sa svojim iskustvima 2-2-2 pravila i zaključili da priča zaista drži vodu. 

Otkrili su tako da su se bojali kako će biti nemoguće uskladiti rasporede s njihovim partnerima, ali da je ideja da će sigurno provesti jedno veče sami bila toliko primamljiva da su ipak uspeli da se usklade. Radost zbog izleta, večera i zajedničkih izlazaka nateralo je parove da pomno planiraju i odvoje vreme samo za sebe.

Neki su predložili i redefinisanje pravila, pa ga tako možete preoblikovati u 1-1-1 pravilo ili bilo koju drugu verziju koja vama odgovara. Naravno, u sprovođenju ovog plana bitno je i finansjsko planiranje, pa je važno da s partnerom otvoreno komunicirate i napravite finansijski plan za izlaske.

Uz to, mnogi parovi su rekli da im u vezi posebno pomaže da odvoje jedno veče za sebe i odreknu se tokom tog vremena telefona. Tako su fokusirani samo na razgovor i ne dopuštaju da im smetaju poruke ili pozivi. Neki su pak rekli da se u svojoj vezi prema partneru ili partnerki ponašaju kao da su još uvek singl i da pokušavaju da ih romantičnim gestovima zavedu i osvoje. Ali, bez obzira koji savet odaberete, najbitnije je da imate na umu i svoje , i potrebe vašeg partnera ili partnerke.

#Seks

<
'