AKTUELNO

Bili toga svesni ili ne, zaljubljivanje u oženjenog muškarca može da sobom sa donese ozbiljne posledice.

Ukoliko na početku veze niste znali za njegov porodični status, ne prebacujte sebi, jer ponekad muškarci koji su u nesrećnom braku vrlo vešto kriju da nisu slobodni. S druge strane ako ste znali da njega kod kuće čekaju žena i deca, sami sebe svesno gurate u provaliju bez dna. Istina je da srce bira a ne pamet kada je ljubav u pitanju, ali je u nekim situacijama ipak potrebno zauzdati srce.

Moralno govoreći, afera sa oženjenim muškarcem može da vam donese veliki teret. Znali to ili ne, povredićete svojim postupcima mnoge oko vas, a velike su šanse da ćete i na kraju ostati praznih šaka. Većina muškaraca vrlo retko napušta svoju porodicu zbog druge žene, a sve sa čime ćete se vi na kraju suočavati jeste osećaj krivice i slomljeno srce. Kako dakle izbeći aferu sa oženjenim muškarcem, kada on izgleda tako neodoljivo?

OGRANIČITE VAŠE SUSRETE

Ako je osoba koja vam se dopada, a koja je oženjena pri tom neko koga često srećete biće vam zaista teško da kontrolišete svoja osećanja. Međutim ako smanjite nivo interakcije sa datom osobom, manje su šanse da će se vaša ljubav prema njemu produbljivati. Izbegavajte da sa tom osobom budete nasamo i da vodite duge lične razgovore.

Foto: Unsplash.com

NAUČITE DA KAŽETE NE

Jasno i glasno odbijanje udvaranja je verovatno najbolji put kojim u ovom slučaju možete da pođete. Ako ne istaknete svoje stavove onako kako bi trebali, data osoba može pomisliti da vam odgovara situacija u kojoj ste i da pristajete na njeno udavaranje. Zaključajte sva vrata koja vode ka vama.

POSEGNITE ZA REALNOŠĆU

Kada se zaljubite, vrlo često ne vidite stvari onakve kakve su već kroz – ružičastu prizmu. U tom slučaju savet i pomoć bliskog prijatelja su vam preko potrebni. Potražite nekog kome verujete i ko bi vam mogao ukazati na realne strane situacije. Kraj zaljubljenosti teško je videti stvari koje mogu da pođu naopako ako se upustite u aferu sa oženjenim muškarcem.

NAPRAVITE KORAK UNAZAD

Ako to na samom startu niste uvideli, nakon nekog vremena bi trebalo da vam bude jasno da vas ovakva veza neće odvesti gde biste želeli. Stavite pred datog muškarca izbor, vi ili njegova supruga. Ukoliko odabere vas, ne daje vam potvrdu da vas voli već vam dokazuje koliko je zapravo neko kome se ne može verovati ako je u stanju da napusti osobu sa kojom je u braku zbog nove ljubavi.

PRESTANITE DA LAŽETE SAMI SEBE

Čak i ako vam se desilo da osećate snažnu povezanost sa muškarcem koji je oženjen, treba da znate da on zapravo vezom sa vama pokušava samo da popuni prazninu u svom životu. To je i razlog zbog kog ujedno ostaje i dalje u braku, ima sve odnosno skoro sve. Sa vama u jednačini, ima sve. Kada prestanete da lažete sebe, dobićete najmoćnije oružje za borbu protiv iskušenja.

#Afera

#Muškarac

#oženjen