AKTUELNO

Mnoga istraživanja su pokazala da mladi između 17 i 24 godine, često preka vezu, miri se, pa iznova počinje vezu.

Često se pitamo šta nas to nagoni da na sličan način biramo partnere? Zašto se ponekad vraćamo starim ljubavima, a nekad u novima tražimo osobine bivših.

Neki od odgovora su i ti da posle nekog vremena zaboravimo ono što je bilo loše i sećamo se samo lepih stvari. To se posebno događa u trenucima usamljenosti.

Foto: Unsplash.com

Takođe, jedan od razloga je i navika. Sa njim smo prošli određene trenutke, proveli jedan period i sa tom osobom smo izašli iz zone komfora. Sa bivšim nema dosadnog upoznavanja, dejtova, pretvaranja. Ne moramo ponovo da ulažemo trud.

Kako vreme prolazi, a mi smo i dalje sami, naša sećanja naviru i mi vidimo samo bivšeg. Za to je kriva dosada i to što još niko nije naišao vredan pažnje. Dosadu ćeš utoliti tako što ćeš se javiti bivšem. Ovo je loš potez, jer će ti odvući pažnju sa bitnijih stvari, a i osećaćeš se kao u začaranom krugu, problemi će se opet javiti i samo ćeš se vrteti iz kruga u krug. 

Svakako da je jedino i pravo rešenja da posle veze treba sebi dati oduška i odmoriti se. Čitaj knjige, gledaj omiljene filmove, idi u pozorište, otputuj na neku egzotičnu destinaciju. Provedi kvalitetno vreme sama sa sobom, da bi u miru i tišini shvatila šta želiš, a i da bi mogla slobodno da korakneš u budućnost, bez repova iz prošlosti.

#Ljubav

#Raskid