AKTUELNO

Lista poželjnih osobina kod novog partnera za žene je duga, ali veliki deo nje odnosi se na seksualna očekivanja, tvrdi seksualna terapeutkinja i autorka brojnih knjiga, Trejsi Koks. U svom bogatom iskustvu s pacijentkinjama uočila je šest osnovnih vrlina koje bi idealan ljubavnik za ženu trebalo da ima, a dolaze do izražaja već u prvom seksualnom susretu.

1. Posvećuje se oralnom seksu

Muškarac koji se libi oralnog seksa za većinu žena je nepoželjan partner, jer veliki broj njih tako postiže orgazam, kaže Koks. Iako tehnika u oralnom seksu može da se popravi, ako ga partner odbija, time lišava ženu brojnih užitaka. Iako se odličan seks ne svodi samo na orgazam, oralni seks nije samo put kojim se on postiže, već često i način na koji muškarac pokazuje ženi da je u potpunosti prihvata i želi, te mu ništa na njenom telu nije gadljivo.

2. Sluša uputstva bez uvrede

Kod seksa s novim partnerom potrebno je neko vreme da se oboje usklade, a najlakši način obezbeđivanja užitka je komunikacija u krevetu. Budući da je na muškarcima često veći pritisak i "krivica" za dobar ili loš seks, njihov ego u krevetu je mnogo veći nego kod žena. Muškarac koji se na njena uputstva kao što su "sporije", "brže", "niže" i slično uvredi, nije materijal za dobrog ljubavnika.

- Nesigurni muškarci koji su pritom i odbrambeno nastrojeni, nisu partneri koji su voljni da uče, a žena će zbog toga biti više koncentrisana na to da ga ne uvredi, da će na kraju zbog toga i odglumiti orgazam - kaže Koks.

3. Ne hvali se da je najbolji svetski ljubavnik

Želja da zadivimo partnera svojstvena je i muškarcima i ženama, ali muškarci često imaju potrebu da se dokazuju spominjući bogato seksualno iskustvo ili pak jedinstvenu tehniku i umeće. Tako nešto samo odbija, jer prvenstveno deluje umišljeno, ali i do te mere povećava očekivanja kod žene da ih je vrlo teško ispuniti, kaže Koks.

4. Nema na pameti samo sopstveni orgazam

Budući da je po pravilu ženama teže da postignu vrhunac nego muškarcima, nepisano je pravilo da muškarac treba da je pričeka, a zatim da se posveti isključivo sopstvenom užitku. Muškarac koji ni na samom početku odnosa ne posvećuje pažnju partnerki i njenom orgazmu retko će dobiti priliku za iskupljenje.

5. Daje iskrene komplimente

"Tata mora da ti je lopov jer je ukrao zvezde i stavio ih u tvoje oči" - primer je neoriginalnog i ljigavog komplimenta koji žene nipošto ne cene. Iskreni i jednostavni komplimenti njenog karaktera i izgleda su pokazatelj da je iskreno zainteresovan, umesto da gradi karijeru serijskog zavodnika.

6. Ne povlači se emocionalno nakon seksa

Nakon seksa s novim partnerom ponekad je teško ispravno se "postaviti", ali naprasni odlazak, ustajanje iz kreveta i zbunjenost nikako nisu ponašanje koje će žene ceniti.

- Ako ne znate šta bi trebalo da uradite, radije to iskreno recite, nego da bežite glavom bez obzira. Najvažnije je biti što prirodniji, pa nije dobro ni insistirati na maženju ili velikim ljubavnim izjavama. Radije pozovite partnera da nešto zajedno pojedete - kaže Koks, prenosi 24sata.hr.

#Ljubav

#Seks