AKTUELNO

Prvo na šta obratite pažnju kad nekog upoznate je fizički izgled, ali to nije ono što nekog obeležava kao najseksepilniju osobu. Dosadašnja istraživanja su pokazala da nas najčešće seksualno privlači nečiji stav, koji je definitivno posledica posla kojim se taj neko bavi.

U skladu sa tim, popularna aplikacija za onlajn upoznavanje, "Tinder" je objavila rezultate neobične studije koja se bavila izučavanjem koje su to muške profesije najprivlačnije, odnosno "najseksi".

Foto: Unsplash.com

I dok će mnogi reći da su ženama i dalje najatraktivniji muškarci u uniformama, istraživanje koje je analiziralo najprivlačnije profile na ovom popularnom internet servisu otkrilo je da su su ženama najprivlačnije profesije koje su povezane sa određenim društvenim vrednostima.

Na primer, doktori su atraktivni jer u ženama bude poverenje i osećaj sigurnosti. Lični treneri odaju sliku disciplinovanog, empatičnog ali i jakog muškarca, te žene često ni njima ne mogu lako da odole.

Pa, koliko su ženama privlačni muškarci koji se bave zanatima?

Studija otkriva da se električari smatraju najseksi zantalijama, dok radnici na putevima nisu toliko popularni među ženama. Takođe, limari i građevinski radnici su u ženama budili veliko interesovanje.

Autor: Pink.rs

#profesija