AKTUELNO

U studiji Univerziteta u Australiji ispitivači su heteroseksualne muškarce i žene pitali jesu li spremni na neobavezan seks…

Zatim su ih fotografisali i njihove fotografije pokazali drugim učesnicima: cilj je bio da oni – samo prema fotografijama profila prepoznaju one koji žele zabavu za jedno veče.

Otkrili su da su žene u svojim pretpostavkama uglavnom bile u pravu, birajući muškarce željne kratke seks-avanture, dok su muškarci često birali pogrešne žene – misleći da su blaže crte lica i manje usne karakteristike žena koje su spremne na povremeni seks bez obaveze.

Razlog tim greškama u proceni je, kaže autor Jan Stiven, pogrešno razmišljanje da su za seksualnu avanturu spremnije žene koje su manje upadljive, pa muškarci podsvesno traže te osobine.

Foto: Pixabay.com

“Mnogi bi hteli da mogu kad izađu odmah da prosude ko želi usputni seks, a ko ne želi, i tako isključe one koje takve avanture ne zanimaju jer žele nešto dugoročno i ozbiljno”, rekao je za “San” i dodao da nam lica mogu otkriti nečije namere.

U svoju studiju autori su uključili nešto više od 100 učesnika, prosečne starosti od 20 godina.

“Pokazalo se da žene vrlo dobro procenjuju šta muškarce zanima i kakvu vezu traže”, rekao je koautor Džo Antar, a to im, kaže on, omogućava lakše donošenje odluka o tome koji bi im muškarci bili dobri partneri, sa sličnim željama i ciljevima.

Inače, dodaju autori, već postoje kompjuterski programi koji samo na temelju nečijeg lica mogu, s velikom tačnošću, otkriti za kakvom vezom osoba traga…

#Ljubav