AKTUELNO

Pored svih kvaliteta koji utiču na to da se dopadnemo nekome, primitivni instinkti ni danas ne mogu da se zanemare, kažu naučnici. Bračna savetnica otkrila na šta se žene najviše žale u vezi

Istraživanje u kojem je učestvovalo 400 ljudi pokazalo je da su muškarcima daleko privlačnije devojke koje imaju muške prijatelje ili rade u pretežno muškim kolektivima, a razlog sigurno pogađate - u pitanju je suparništvo!

Kako su eksperti zaključili, muškarce uzbuđuje pomisao na to da imaju suparnike, odnosno da bi partnerka lako mogla da ih prevari kada bi to poželela, pa moraju da se bore za njenu naklonost.

Naravno, ne znači to da je privlačna mogućnost varanja, već da je presudan primitivan instinkt da se bori za svoju partnerku kako bi „osigurali potomstvo sa najpoželjnijom ženom“, tvrdi autor studije Majkl Pam s Univerziteta u Oklandu.

„Muškarcima imponuje kad je njihova partnerka privlačna i drugim muškarcima, kada žele da se druže sa njom. To znači da su odlično odabrali, ali je i potvrda njihove vrednosti - jer su te žene odabrale upravo njih“, dodaje Pam.

Autor:

#Ljubav

#Muškarac