AKTUELNO

Ono što je u tinejdžerskom dobu bilo važno, gubi na značaju kasnije, dok neke druge stvari postaju krucijalne.

Ovo se odnosi i na odabir partnerki.

Naime, istraživanja pokazuju da ono što je za njih, u tinejdžerskom dobu, bilo savršeno, prestaje da biva tako kada postanu zreli muškarci.

Muškarci u tinejdžerskom dobu, odnosno do dvadesete godine, ispred svega stavljaju izgled, odnosno, ličnost i karakter žene im ni najmanje nije bitan. U prevodu, seks i fizička privlačnost su ocenjeni kao najvažniji, a zanimljiva je činjenica da su skloni i lutanju, što se pripisuje nezrelosti.

Tridesete donose drugačije poglede. Tada većina muškaraca počinje da vrednuje kvalitete osobe. Tako im je veoma važno da imaju pored sebe nekoga sa kim mogu da komuniciraju. Na njihovu promenu kriterijuma utiče i okruženje, jer prijatelji uglavnom tada žele da se osamostale i imaju stalnog partnera.

U četrdesetim, ukoliko su sami, u potrazi su za ženama koje su ostvarene, samostalne, ali i finansijski nezavisne. Ipak, ovih muškaraca je manje, jer retko koji je "solo" u tim godinama, a obično je reč o muškarcima koji su se razveli ili su imali neki problem u ostvarivanju veze.

Za razliku od četdesetih, u pedesetim godinama muškarci žele romansu, stabilnost i finansijsku sigurnost. Tada im je manje važna karijera svoje partnerke, kao i to da li je porodičan tip ili ne. Njima je tada potrebno društvo osobe sa kojom će se lepo slagati, uživati u mirnim trenucima, ali i imati zajedničke ciljeve.

#Muškarci

#partnerke